8.6.16

Minder stress, meer efficiëntie, een paar tips van een neuropsychologe

‘Hoe gaat het? Ja, druk hè. Druk druk druk.’ Ik denk dat je het wel herkent. Het is voor veel mensen zo’n standaard antwoord geworden. Niemand heeft het nièt druk. Vooral de hoge werkdruk – en nog specifieker de steeds vager wordende scheidslijn tussen werk en privé – doet veel mensen de das om. Met als gevolg: onaangename gevoelens van stress. Of nog erger: een uitgebluste geest en een lichaam vol pijnpunten.
Daarom een paar tips van neuropsychologe Elke Geraerts, om stress te verminderen en je efficiëntie te verhogen.
Nu zijn er honderden artikelen en onderzoeken geschreven over dit fenomeen. Allemaal goed bedoeld, maar lang niet altijd haalbaar. Van yoga op de werkvloer tot een uurtje sporten na de lunch. De benadering van Geraerts is simpel. Tegenover de Belgische zakenkrant De Tijd deelt ze een aantal tips dat voor iedereen haalbaar is, maar flink verschil kan maken in jouw stressniveaus.‘Wij vinden het met z’n allen normaal nooit meer ten volle geconcentreerd te werken. Dat kan toch niet?’ Lees hier verder ........


Beste mensen

Ik ben verhuisd naar mijn nieuwe website www.brightnezz.com.
Hier vind je nog steeds verhalen over stress, mindfulness, meditatietechnieken, bewustwording, trainingen, workshops en de agenda. Het is nu alleen allemaal onder één dak en daardoor een stuk overzichtelijker.
Wil je zeker weten dat je mijn blogs ontvangt, meld je dan HIER aan voor de nieuwsbrief Inspiration & Insights. Dan houd ik je op de hoogte als het over mindfulness gaat of het voorkomen van een burn-out of verminderen van stress of aanverwante zaken.Je kunt ook even contact met me opnemen!


Wil je nu al mijn laatste blog lezen, ga dan HIER naar toe.

Wil je mijn laatste nieuwsbrief lezen, kijk dan even HIER!

Ik hoop van harte dat we via mijn nieuwe website en blog ook contact blijven houden.

Warme groet en hopelijk tot gauw!

JannyGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: