30.7.14

Vertrouw nooit op je denken!!!!

Ik zeg het veel tijdens mijn workshops:"Geloof niet wat je denkt! Het zijn maar gedachten, mentale activiteiten, niets anders." Toch kunnen mensen vaak niet geloven dat uit hun hoofd gaan en alleen maar aandacht hebben voor dit moment, de manier is om van je stress, zorgen en angst af te komen en je simpelweg weer gelukkig te voelen.
Daarom haal ik maar eens iemand anders aan en wel Erik van Zuydam. 
Hij verwoordt het als volgt:
"Het is de zin van ons bestaan om terug te keren naar de perfectie van dit moment. Als je je fascinatie verliest voor alle verhalen en problemen waarmee het denken je probeert af te leiden dan kan je aandacht zich ontspannen in het NU. En daar – in het hier en nu – is zelden een ├ęcht probleem."
Erik van Zuydam is de schrijver van het boek “De ontdekking van het nu”. Volgens Erik zullen wij mensen onze bestemming nooit vinden als we blijven vertrouwen op de kracht van ons denken. En dan bedoelt hij niet het gewone dagelijkse praktische denken. Nee, hij bedoelt die andere vorm van denken waar je zo moe van wordt. Dat denken dat altijd in conflict is met onze emoties. Dat denken waarmee we ons bestaan hier op aarde willen verklaren. Dat denken dat ons zo vaak een zelfbeeld aanreikt wat niet deugt.
Wanneer we onze werkelijke identiteit herkennen aldus Van Zuydam, als de stille aanwezigheid in onszelf die ruimte geeft aan alle gedachten, alle gevoelens en sensaties, komt er een einde aan het persoonlijke lijden. De denkmachinerie in het hoofd is niet meer bij machte om ons echt te raken. Het leven lijkt plots een stuk minder zwaar en serieus. In plaats van een worsteling tegen de stroom in wordt het plotseling een geheel verzorgde reis…naar onze bestemming.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: