16.7.14

Prijzen winnen met denken

Wat is denken toch een raar fenomeen. Ik bedoel dan niet over iets nadenken, want dat duid ik meestal als je verstand gebruiken.

Nee,  ik bedoel dat oeverloze geouwehoer in je hoofd waar je als je niet oplet helemaal in opgaat waardoor je vergeet dat het geen realiteit is maar enkel mentale activiteiten.

Een vriendin van me vertelde me dat ze maar niet kon begrijpen dat haar ex-vriendje een punt achter hun relatie had gezet. En ze bleef zo lang erover denken tot ze er helemaal depressief van werd.

Wat ik tegen haar zeg, zeg ik ook tegen mijn cursisten:"Als je het had kunnen bedenken, was je er allang opgekomen want jullie kunnen allemaal prijzen winnen met dat denken."

Maar wat dan?

Natuurlijk gaat het er om dat je accepteert wat er is maar veel mensen zijn daar nog niet aan toe, hoe reëel het ook is. Zo ook mijn vriendin!

Maar als je niet kunt accepteren wat er is, wat kun je dan doen om te voorkomen dat je volledig verdwijnt in dat oeverloze denken?

Je aandacht verplaatsen, is het enige antwoord.
Kijk om je heen, heb aandacht voor die boom, zie de blaadjes, kijk naar je auto, bedenk hoeveel kilometer het heeft gereden of dat hij toe is aan een wasbeurt. Ga wat gezelligs doen met je kinderen of familie of vrienden.

Het maakt niet uit!

Maar ga weg uit je hoofd! Dat is niet echt! Dat zijn enkel je gedachten, mentale activiteiten.

Breng die discipline op en zorg dat je weer aan het roer van je denken komt te staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: