11.6.14

Zeven tips om meer mindful te werken

Hoe beter we ons kunnen concentreren, des te makkelijker en sneller doen we ons werk.
Maar in deze tijd is de afleiding zo groot dat het een hele kunst is geworden om je niet mee te laten slepen door je e-mails of Facebook-account of…… noem maar op. Voordat we dan weer volledig gefocust zijn op het eigenlijke werk, zijn we vaak alweer een half uur verder.

Dus hier zeven tips om meer mindful te werken ondanks al die verleidingen.

1. Zorg dat je geen pop-ups krijgt als je weer een nieuwe e-mail binnen hebt. Zet ook je telefoon zacht. Al die zaken lijken misschien belangrijk, maar zijn bij lange na niet zo belangrijk als jouw focus.

2. Ben je op een bepaald moment toch op de Facebook-account aan het struinen of je e-mails aan het checken, mopper dan niet op jezelf maar zeg:”Het is okay, maar nu ga ik me weer concentreren op m’n werk.” Dan ben je mindful bezig!

3.
Oefening baart kunst! Als je een getraind lijf wilt, ga je op de sportschool aan de slag. Wil je een getrainde geest dan doe je mindfulness. Dus train je brein door iedere dag vijf minuten aandacht te besteden aan je ademhaling. Door deze mentale gymnastiek waarbij je iedere keer als je afgeleid bent je geest vertelt weer terug te gaan naar aandacht hebben voor je ademhaling, vergroot je je vermogen om je te concentreren.

4. Doorzetingsvermogen is de sleutel tot succes en vermindert stress. Je stress managen is dus een heel belangrijk gereedschap bij het verbeteren van je focus.

5. Je concentratie vermindert als we moe zijn. En het lijkt wel of we allemaal steeds vermoeider zijn. Maar wanneer heb je genoeg geslapen? Dat kan ik niet bepalen. Misschien is de beste maatstaf wel of je wel of niet ’s middags slaperig wordt. Word je dat wel, doe dan als dat gaat een klein hazeslaapje. Een prima manier om je brein te resetten en zodat je weer kunt focussen de rest van de dag.

6.
Eet meer proteïne en minder koolhydraten bij het ontbijt en de lunch. Koolhydraten worden vaak omgezet in snelle suikers en zorgen voor een flinke boost, maar ook voor een daaropvolgende snelle dip. Proteïnen daarentegen geven een veel stabielere energieniveau waardoor je langer geconcentreerd kunt blijven.

7. Tot slot, concentratie is altijd het beste gereedschap in je werk, ook of misschien wel met name, als je op zoek bent naar een creatief inzicht.
Wil je innovatief denken, dompel je dan eerst volledig onder in het onderwerp, heb er de volle aandacht voor.

En laat het dan los!!!!

Dan – als je ontspannen bent, onder de douche staat, lekker loopt te dagdromen, of een mooie wandeling maakt - kunnen er nieuwe verbindingen in je hersenen ontstaan.

Gebruik mindfulness om je te focussen, ga aan het roer van je denken staan en word creatief!

Veel plezier!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: