3.5.14

Vrij denken is een ziekte volgens handboek in de psychiatrie

Je niet conformeren aan wat gangbaar is en bijvoorbeeld vrij denken, zijn psychische ziektes. Niet in mijn ogen maar wel volgens de criteria in de nieuwste DSM-lV, het handboek voor psychiaters en psychologen en anderen, die in de geestelijke gezondheidszorg een diagnose moeten stellen. Dit handboek wordt overal in de Westerse wereld gebruikt. Ook in Nederland.

In het handboek staan nieuwe geestelijke aandoeningen/ziektes zoals: oppositioneel opstandige gedragsstoornis (ODD). Deze ‘gedragsstoornis’ typeert zich door ongehoorzaam, opstandig en vijandig gedrag. Symptomen: vragen stellen bij het autoriteitsissue, negativiteit, uitdagend gedrag, altijd willen argumenteren en snel ge├»rriteerd zijn.

Elke nieuwe editie van de DSM - IV komen er tal van nieuwe psychische aandoeningen bij. Zijn we steeds zieker ? Wordt het steeds moeilijker mentaal gezond zijn?

De samenstellers van de DSM - IV zeggen dat het komt omdat ze in deze tijd steeds beter in staat zijn om deze ziektes te identificeren. Critici beschuldigen de samenstellers ervan teveel vrije tijd te hebben!!!!

'Nieuwe geestelijke ziektes'

Nieuwe geestelijke ziektes zijn bijvoorbeeld arrogantie, narcisme, bovengemiddeld creatief, cynisme en niet-sociaal gedrag . 
In het verleden werden dit persoonlijkheidskenmerken genoemd. Nu zijn het aandoeningen waar behandelingen voor zijn. 
Noot van mezelf: Zou daar het antwoord liggen op de vraag waarom er steeds meer psychische ziektes bijkomen? In hoeverre heeft de farmacologisch industrie een vinger in de pap bij de samenstelling van deze DSM-lV? Deze vragen durf je natuurlijk maar amper meer te stellen. Straks moet je je nog laten behandelen!!!!!
En verder nog even tussendoor: Willen jullie aan niemand vertellen dat ik mindfulness geef! Straks krijg ik niet alleen medicijnen maar word ik nog in een dwangbuis afgevoerd. Want ja.... dat is wel heel afwijkend gedrag!

Steeds meer aandoeningen

In de afgelopen vijftig jaar zijn we volgens het handboek van 130 naar 357 psychische aandoeningen gegaan.
De handleiding is een belangrijk diagnostisch hulpmiddel in de geestelijke gezondheidszorg, maar kan ook verantwoordelijk gesteld worden voor sociale veranderingen. De stijging van ADD, bipolaire stoornissen en depressies bij kinderen is grotendeels te wijten aan de handleiding omdat in deze handleiding bepaald gedrag uitgelegd wordt als symptoom.
Een reactie uit de Washington Post:'Als Mozart nu geboren was zou hij de stempel ADD krijgen en medicatie ontvangen zodat hij zich weer ‘normaal' ging gedragen.' 


2 opmerkingen:

 1. Mentale gezondheid begint vanaf je geboorte; de juiste aandacht, zorg en respect mogen ontvangen. Al het andere doet afwijken van wat natuurlijk zou kunnen zijn. Sommigen zijn gevoelig voor het gemis daaraan met alle gevolgen van dien. Daarnaast is vrijheid van denken een exclusieve aangelegenheid qua talent, alleen wordt het niet meer als zodanig erkend in een (voor-)geconditioneerde wereld. Jung's 'Red Book' geeft aan "In-Sanity is that when Behavior is disconnected from its Intention." Zelfs dan kun je nog je vraagtekens zetten ..... (meer in mijn boek 'My~KeY')

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Leonardo
  Dank voor je commentaar!
  Het programma verbastert je tekens waardoor ik je boek niet kan vinden. Wil je even een linkje sturen?
  Thanks
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: