13.5.14

Honderd jaar oude tekst nog niets aan kracht ingeboet.
Voor wie mijn nieuwsbrief niet ontvangt, toch even een mooi stukje tekst van Hazrat Inayat Khan, musicus en groot spiritueel leraar.

Eind vorig jaar woonde ik in Soest een lezing bij van Joe Dispenza. Naast mij zat een nazaat van Hazrat Inayat Khan, de oprichter van het Universeel Soefisme, bleek tijdens het gesprek dat we in de pauze hadden. Tot dan toe was Hazrat Inayat Khan voor mij een onbekend iemand. Nu kom ik zijn naam en werk regelmatig tegen. Zo ook de onderstaande tekst.

“De grootste fout van deze tijd bestaat hierin dat de activiteit zo is toegenomen, dat er nog maar heel weinig ruimte is overgebleven voor rust in ons dagelijks leven. En rust is het geheim van afstemming op ons eigen diepste wezen."

"Hoe je dat doet?"

"Het is goed om je voor te bereiden door je leeg te maken, zodat er geen negatieve gedachten meer in ons zijn die ons hinderen bij het vinden van het contact met ons eigen diepste zelf, zodat er harmonie binnenin onszelf is en dan kunnen we onze ziel afstemmen op al het zijnde, op al wat is.”


Je zou verwachten dat deze tekst in onze huidige - vaak hectische - tijd is geschreven. Maar niets is minder waar. Deze tekst is al bijna honderd jaar oud en komt uit het boek ‘Muziek en mystiek’ van Hazrat Inayat Khan.

Wil je mijn nieuwsbrief Inspiration&Insights ontvangen? Meld je dan HIER even aan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: