15.4.14

Gelukkig word je als je niet denkt!

De gelukkigste momenten in je leven zijn de momenten van innerlijke stilte, van niet denken maar zijn. Van helemaal in het nu zijn. Dat zijn ook de momenten waarop vanuit het ‘niets’ de meest creatieve idee├źn naar boven komen.Iedereen die het gevoel kent, weet wat ik bedoel. Voor al die anderen: het is te leren. Heel eenvoudig. En als je eenmaal de technieken kent, kun je gaan oefenen. Want hoe graag we het ook allemaal willen, het is en blijft een kwestie van ´oefening baart kunst´. Maar moeilijk is het niet… gewoon blijven doen, dan komt het iedere keer weer van zelf.

Het is voor ons mensen niet meer vanzelfsprekend om ontspannen te zijn, om met je aandacht te zijn bij wat er zich nu voordoet. We leven veel in ons hoofd en worden door al die gedachten zo in beslag genomen, dat we zelfs gaan denken dat het feiten zijn.
Maar gedachten zijn en blijven niets anders dan mentale activiteiten.
Tijdens de workshop leer je naar je gedachten te kijken. Je ziet ze dan opkomen en beseft dat ze meestal ook nog uit eigen beweging komen. Je gaat beseffen dat jij niet je gedachten bent. Dat ze soms zomaar uit de lucht komen vallen en als je er naar blijft kijken en er niet in meegaat, zie je dat ze gewoon weer verdwijnen, als zeepbellen uit elkaar spatten.
Gedachten komen en gaan en jij leert dat je ervoor kunt kiezen er wel of niet in mee te gaan. Aan veel van de stress die we ervaren ligt ons denken ten grondslag!

De workshop


De eerstvolgende workshop is aanstaande zaterdag. Je kunt je nog AANMELDEN.
Ik verheug me er op jullie zaterdag te zien en samen stap voor stap die eeuwige stress een halt toe te roepen en zelfs te laten verdwijnen.

Zoals ik iedere keer vertel, is het een echte workshop met veel oefeningen, en geen praatsessie. Lichaamsgerichte geleide meditaties, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, een stukje theorie en basismeditatie.

Dat wil niet zeggen dat er niet gesproken wordt, natuurlijk wel, maar alles wat we doen kent een praktische inslag en is erop gericht de stress te laten verdwijnen door meer mindful te zijn.
De workshop is zo ingericht dat je de oefeningen straks ook zelf thuis kunt toepassen.

Al met al zijn de kernwoorden: eenvoudig, doelgericht en heerlijk ontspannend.

Na afloop krijgt iedere deelnemer een goodiebag met onder andere mijn boekje 'Doe maar gewoon, die mindfulness', een pen en aantekenboekje, iets lekkers en iets te drinken. In het boekje staan meerdere oefeningen die we zaterdag ook gaan oefenen.

Als ik het voor het zeggen heb …. dan tot zaterdag!

Warme groet
Janny Leggedoor
Wil jij ook iedere week tips om je stress te managen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief Inspiration&Insights.
De laatste Inspiration&Insights vind je hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: