14.10.13

Over Matthijs van Nieuwkerk, Bruce Parry, koeien en Sauvignon Blanc

Inspiration and Insights
14 oktober 2013
Wales
Beste lezer van Brightnezz
Voor mijn gevoel is het meeste wel gezegd over mijn stilteretraite in St. Beuno's. Het enige wat ik nog toe te voegen heb, is een droom die ik had tijdens onze korte vakantie in Wales en een opmerking van Bruce Parry. 
Mocht je nog vragen hebben over de retraite, de workshops of iets anders, neem dan gerust contact met me op.
Het was een heerlijke tijd, daar in Wales. Ik ervaar - nog steeds - een diepe innerlijke rust, voel me vol creativiteit en ben in balans.
Mijn nieuw verworven kennis en ervaringen heb ik in mijn workshop Een eind aan de stress verwerkt. Op 26 oktober is de volgende gepland. Je bent van harte welkom. Doe het maar gewoon en ervaar zelf wat het betekent om vrij van stress te zijn en innerlijke rust te hebben. 
Je kunt je HIER aanmelden!
Ik hoop tot dan.

Warme groet

Janny Leggedoor

Het Sauvignon Blanc-runderras en Matthijs
We reden weer richting ons hotel in Betws-y-Coed toen mijn metgezel zei:”O kijk nou, dat zijn mooie witte koeien”, wijzend op de runderen die langs de weg in de wei stonden.
Als ze me maar niet vraagt wat voor ras dat is want dan moet ik tot mijn schande het antwoord schuldig blijven. Geen idee! Het enige witte runderras dat ik me nog uit mijn tijd in de landbouwjournalistiek kan herinneren zijn de Blonde d’Anquitaines. Ik durf nog maar nauwelijks te zeggen dat ik landbouwjournalist geweest ben, laat staan dat mijn specialisatie de (intensieve) veehouderij was, zo weinig weet ik daar nog van.
Dromen van Matthijs

Diezelfde nacht droom ik dat ik de tafeldame van Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door ben (in mijn dromen ben ik natuurlijk niet flauw en kom ik overalKnipogen). Tijdens de uitzending stelt Van Nieuwkerk me de honderdpuntenvraag:”Janny, dat weet jij natuurlijk wel… wat voor runderras is dit”, onderwijl een foto showend van die witte koeien van overdag.
Maar …… en dat is het leuke aan dromen, nu wist ik het antwoord direct:"Sauvignon Blanc", schudde ik zonder moeite uit m’n mouw. En terwijl ik in mijn droom nog stralend in de ogen van Van Nieuwkerk kijk, word ik schaterend van het lachen wakker.
“Als dat geen gat in de markt is, een Sauvignon Blanc-runderras, dan weet ik het niet meer. Ik ben nu al fan.”

Bruce Parry: 'Het is of er hier tegen je gesproken wordt'
Tijdens zijn documentaire over SiberiĆ« waar hij onder andere een tijd doorbracht met de Evenys, een stam die de eeuwenoude traditie van rendieren houden weer nieuw leven aan het inblazen is, maakte Bruce Parry een opmerking die mij diep raakte. Hij zei:"Je geest raakt hier leeg en het is alsof er tegen je gesproken wordt, of je een boodschap krijgt."
Dat is wat ik ook tijdens de stilteretraite heb ervaren en dat is wat Wales met me doet. 
Dit wilde ik nog even met jullie delen!
Wil je de documentaire plak dan deze link in je browser. 
Warme groet

Wil je meer weten,kijk dan eens op http://blog.brightnezz.com/p/mindfulness.html of bel me op 06 54775574.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief http://ymlp.com/xgjwyeeugmgj
Wil je nog eens bladeren in de andere nieuwsbrieven, kijk dan hier

Linkje naar DWDD
Meer informatie over Bruce Parry

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: