30.10.13

Ademhalen is de brug tussen lichaam en geest.

Tijdens mijn workshops zeg ik het regelmatig: Ademhalen vormt de brug tussen lichaam en geest. Daar bedoel ik mee dat een goede ademhaling je helpt om je rustig te voelen en geen last te hebben van 'een druk hoofd'.

Veel mensen hebben niet in de gaten dat ademhalen een van de krachtigste instrumenten is die wij van nature hebben. Daarom bestaat een belangrijk deel van de oefeningen die ik geef tijdens de workshop ook uit ademhalingsoefeningen.
Als je gedachten met je op de loop gaan, kun je je ademhaling gebruiken om je denken weer onder controle te krijgen. Let maar eens op wat er gebeurt als je onprettige gedachten hebt. Het duurt niet lang of je voelt je totaal ongelukkig. Maar.... ga je bewust ademhalen, dan is je rot gevoel binnen vijf minuten voorbij. Gewoon met je aandacht je in- en uitademing volgen is al genoeg.

Veel plezier ermee!


Thich Nhat Hanh 
Boeddhistisch monnik Thich Nhat Hahn zegt het als volgt:
Breath is the bridge which connects life to consciousness, which unites your body to your thoughts. Whenever your mind becomes scattered, use your breath as the means to take hold of your mind again.

Tijdens de workshop 'Een eind aan de stress' oefenen we diverse vormen van ademhaling. Stuk voor stuk heel rustgevend!
Aanmelden workshop!
Wil je iedere week wat Inspiration & Insights, meld je dan hier aan!


.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: