28.10.13

7 manieren om stress te verminderen

Veel in de natuur zijn, helpt ook bij het verminderen van de stress

Voor iedereen die afgelopen zaterdag niet aanwezig kon zijn bij mijn workshop, hieronder zeven manieren om stress verminderen.1. Heb aandacht voor jezelf! Niemand heeft er iets aan als je een burnout krijgt. Dus....las op tijd een rustpauze in, doe een dutje, luister naar ontspannende muziek, maak een wandeling en laat de wind even door je haren waaien. Dan zorg je goed voor jezelf. Ook op tijd eten en gezond eten is belangrijk. Slecht eten en je rot voelen hebben veel met elkaar te maken. Net zoals te weinig slaap krijgen en je rot voelen.

2. Neem wat minder hooi op de vork! Je mag best een keertje nee zeggen!

3. Praat erover als je stress hebt. Zeg gewoon als iets je niet aanstaat. Of als je boos bent! Je zult ervaren dat veel mensen hetzelfde ervaren als jij en er ook last van hebben. En.... op de een of andere manier is gedeelde smart halve smart.


4. Ga bewegen! Sporten, fietsen, wandelen. Neem hiervoor een half uur per dag de tijd. Veel mensen beseffen niet dat spanningen zich ook in je lichaam opslaan. Door te bewegen help je je lichaam die spanning weer kwijt te raken.


5. Besef dat er niets zeker is in het leven, dat niets onverandelijk is. De enige zekerheid die we in het leven hebben is dat we geen zekerheden hebben. Geniet hiervan! En ervaar dat door zo naar het leven te kijken, je een veel flexibele insteek krijgt en daardoor minder stress.


6. Zorg voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Plan bewust gezellige dingen in. Ga uit eten, of nodig vrienden bij je thuis uit, pik een terrasje, bezoek de bioscoop of het theater. Allemaal zaken die horen bij de geneugten des levens en een manier zijn om je accu weer op te laden.


7. Maar soms wil je gewoon zeker vrij van stress zijn. Doe dan de workshop 'Een eind aan de stress' en ervaar, misschien wel voor de eerste keer in je leven, wat het betekent op totaal STRESSVRIJ te zijn. De nieuwe data zijn bekend. Meld je hier aan! Het kan nu nog. Ook leuk om cadeau te geven of te krijgen!

De nieuwe data zijn:* 23 november* 27 en 28 december* 25 januari


Wil je iedere week wat Inspiration & Insights, meld je dan hier aan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: