20.8.13

Ervaar de stilte, voel je kracht

Wat is mindfulness nou precies, is een vraag die veel aan me gesteld wordt. Mijn antwoorden zijn velerlei. Mindfulness gaat over het in balans zijn. Mindfulness gaat over leven zonder dat je continu stress ervaart. Mindfulness gaat over accepteren (dit is iets anders dan goedkeuren) van je gedachten en je emoties. Mindfulness gaat over het accepteren van de wereld om je heen zonder te denken dat het allemaal anders moet. En zelfs als het anders zou moeten, bijvoorbeeld omdat er erg veel leed is, dan kan dat alleen als je eerst accepteert wat er is. Mindfulness gaat over met je aandacht in het huidige moment zijn.

  Innerlijke vrede

Het doel van mindfulness is innerlijke vrede ervaren.
Maar vergis je niet: dat vredige gevoel dat we allemaal in ons hebben, en dat je tijdens een eendaagse workshop ‘Eind aan de stress’ helemaal gaat ervaren, is niet niks.
Het is niet iets dat hoort bij dat luie verveelde zondagmiddaggevoel, of bij een gevoel van lamlendigheid of gebrek aan beweging.

Nee, dat harmonieuze en vredige gevoel is pure kracht. 

Als je het in een metafoor duidelijk wilt maken, zou je kunnen zeggen dat het als het oog van een tornado is. Vol energie, omgeven door een kolkende massa, maar in perfecte balans. In contact staan met deze stilte in jezelf, is in harmonie zijn en helemaal in het heden. Niet met je gedachten ergens anders behalve bij dat wat er nu is.
Als je in die 'state of mind' aan het werk bent, ben je super geconcentreerd en loopt alles waar je mee bezig bent soepel.

Gelukkig worden van niet denken

Dus: de gelukkigste momenten in je leven zijn de momenten van stilte, van niet denken maar zijn. Van helemaal in het nu zijn. Dat zijn ook de momenten waarop vanuit het ‘niets’ de meest creatieve idee├źn bij je naar boven komen.
Iedereen die het gevoel kent, weet wat ik bedoel. Voor al die anderen: het is te leren. Je kunt het oefenen. Met bewustwordingstrainingen of door een workshop Mindfulness te volgen.
Veel plezier en geniet van het moment waarop jij ervoor kiest om helemaal in het huidige moment te zijn want alleen dan hoef je geen stress meer te ervaren.

Aanmelden kan hier!

Wil je leren hoe, meld je dan aan voor de workshop ‘Eind aan de stress’ van aanstaande zaterdag (28 augustus). Het kan nog net. Mail met info@brightnezz.com of bel 06 54775574.

Dit artikel is ge├»nspireerd om het hoofdstuk Pure Kracht uit mijn boekje Doe maar gewoon, doe mindfulness. Het boekje en tevens naslagwerkje voor de workshop, krijg je cadeau bij de workshop Eind aan de stress van aanstaande zaterdag. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: