1.3.13

Vandaag TIP 3 van de 'Vijf tips om te ontstressen'.

De kloof tussen de realiteit en waar we willen zijn.
Met name werkende vrouwen met een gezin herkennen het als je vraagt:,,Ben jij ook vaak zo moe?"
,,Weet jij ook niet meer hoe je het allemaal gedraaid krijgt?"
,,Voel jij je ook vaak schuldig over allerlei dingen?"
,,Heb jij ook het gevoel alle ballen tegelijk in de lucht te moeten houden?"
,,Denk jij ook vaak zo negatief over jezelf?"


Het is natuurlijk een understatement als ik zeg dat dit gevoel, deze manier van denken niet helpend is om je gelukkig te voelen. Terwijl je alles hebt wat je hartje begeert, voel je je niet ontspannen, ben je niet gelukkig.
Natuurlijk wil je dit veranderen! Daarvoor leven we niet om dagelijks stress te ervaren en moe te zijn.
Die kloof tussen wat je wilt en wat er is, kun je overbruggen.
De komende vijf dagen geef ik je iedere dag een tip om dit op te lossen, om je te bevrijden uit deze negatieve spiraal!

Vandaag TIP 3

Vaak is er een verschil tussen waar we willen zijn en waar we daadwerkelijk zijn. Of wat we willen zijn en wat we daadwerkelijk zijn.
Deze kloof tussen de realiteit en waar we denken dat we horen te zijn, maakt je ongelukkig!
Accepteer in de eerste plaats de situatie zoals die is. Heb je dat gedaan, bepaal dan of je het zo wilt houden of het wilt veranderen. Wil je het veranderen dan....

Ga aan de slag en doe er iets aan!

Ik zal het onderbouwen met een paar voorbeelden:
We willen afvallen - een herkenbaar en dankbaar voorbeeld - maar kunnen niet van de bank afkomen en al helemaal niet stoppen met snoepen en ongezond eten. Toch willen we slank zijn!!! Begin met te accepteren dat je het niet bent!!!
Wil je dan toch afvallen dan pak je jezelf bij de lurven, en gaat bijvoorbeeld iedere dag wandelen, steeds een beetje verder en flink up tempo zodat je voelt dat je hart harder moet werken. Je eet iedere dag drie gezonde maaltijden, gebruikt verse ingrediënten en kookt zelf. Maar je blijft niet op de bank liggen snoepen en snacks eten, want daar word je ongelukkig van.

Maak jezelf niet langer ongelukkig en doe er iets aan!

Ander voorbeeld: We willen veel geld verdienen, financiële vrijheid ervaren maar voelen ons niet bij machte veranderingen door te voeren om dit te realiseren. 

Accepteer in de eerste plaats dat je financiële omstandigheden zijn zoals ze zijn en leef daarna. Wil je toch financieel onafhankelijk worden, dan ga er voor. Volg je passie, werk hard, wordt nog creatiever, vindingrijker maar
Doe er iets aan en hou op jezelf ongelukkig te denken!

We hebben pijnlijke ervaringen in het verleden gehad waardoor we ons nu angsten hebben. Het klinkt flauw, misschien in de ogen van sommige mensen zelfs oneerlijk (want we doen al zoveel) maar de enige manier om iets te veranderen is door het te doen! Zet TIP 4 en 5 in als hulpmiddelen, want accepteren wat er is en bewustwording zijn krachtige wapens.Maar hoe dan ook:

Doe er iets aan of wil je je leven lang ongelukkig blijven!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: