19.3.13

Gandhi wist het ook: wat je denkt dat word je!

Gandhi zei het al:,,Wij mensen zijn het product van ons denken. Wat we denken, dat worden we."
"A man is but the product of his thoughts. What he thinks he becomes." Gandhi 


Nu lijkt het net of de grote vraag is:"Wat denken we." Maar een nog veel belangrijkere vraag is volgens mij:"Wie bepaalt wat ik denk? Sta ik aan het roer van mijn denken."
"En.....? In hoeverre is dat zo? In hoeverre sta jij aan het roer van jouw gedachten?"

Heel veel mensen zijn zich nog helemaal niet bewust dat het kan.... bepalen wat je denkt. Hun denken overkomt ze. Veel mensen beseffen ook niet dat hun gedachten hun gemoedstoestand bepaalt. Dat er een 1 op 1 verband is tussen wat ze denken en hoe ze zich voelen.

Aan het roer staan
Wil je weten wat je de hele dag door denkt, hoe je over jezelf denkt, of dat positief of negatief is, zet dan eens vijf keer per dag (op willekeurige momenten, laat het zo nodig een ander doen) het alarm van je mobiel en als het afgaat dan luister eens naar je gedachten.
Sta bewust stil bij wat je denkt! Heb je kritiek op jezelf? Zijn je gedachten een constante stroom van oude herinneringen, oude verhaaltjes? En herhalen zich steeds weer dezelfde verhaaltjes?
Schrijf het even op, maak er een korte aantekening van.
En bedenk dan wat je graag zou willen denken. Visualiseer wat jij wilt! Wat geeft je een goed gevoel? Maak er een beeld bij en houd dit even in gedachten.
Als je dit op dagelijkse basis doet, en dat hoeft echt niet meer dan 5 minuten per dag te kosten, train je jezelf in positief denken. Je merkt gegarandeerd dat het na een paar dagen beter met je gaat! Je gaat je stukken beter voelen en er gebeuren ook fijnere dingen in je leven.
Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: