28.2.13

Tip 4 van de 'Vijf tips om te ontstressen'

Met name werkende vrouwen met een gezin herkennen het als je vraagt:,,Ben jij ook vaak zo moe?"
,,Weet jij ook niet meer hoe je het allemaal gedraaid krijgt?"
,,Voel jij je ook vaak schuldig over allerlei dingen?"
,,Heb jij ook het gevoel alle ballen tegelijk in de lucht te moeten houden?"
,,Denk jij ook vaak zo negatief over jezelf?"


Het is natuurlijk een understatement als ik zeg dat dit gevoel, deze manier van denken niet helpend is om je gelukkig te voelen. Terwijl je alles hebt wat je hartje begeert, voel je je niet ontspannen, ben je niet gelukkig.
Dit willen we veranderen! Daarvoor leven we niet om dagelijks stress te ervaren en moe te zijn.
Die kloof tussen wat je wilt en wat er is, kun je overbruggen.
De komende vijf dagen geef ik je iedere dag een tip om dit op te lossen, om je te bevrijden uit deze negatieve spiraal!
Gisteren gaf ik Tip 5, vandaag Tip 4. 

TIP 4

Als jij aan het roer van jouw leven staat, van jou denken en doen……  Als jij de meester bent van jouw leven, kies dan eens voor twee minuten stilte, mentale stilte wel te verstaan. Gewoon twee minuten geen gedachten in je hoofd!
Bel me als het de eerste keer lukt want ik trakteer je. Je bent namelijk een wonder!
Heb aandacht voor wat je denkt. En met denken bedoel ik niet je verstand gebruiken om een probleem op te lossen. Met denken bedoel ik die malende negatieve gedachten over met name jezelf. Heb daar aandacht voor!
Dat kun je doen door het alarm van je mobiele telefoon te zetten en als dat afgaat luister dan eens naar je brein. Waar denk je op dat moment aan? Is dat positief? Of heb je weer commentaar op jezelf? Waarschijnlijk het laatste. Als dat zo is, zet daar eens een oprecht positief gevoel over jezelf tegenover. Bewust iets goeds over jezelf denken. Niet je negatieve gedachten verdringen maar nu al je aandacht aan een positieve gedachte geven. Op die manier be├»nvloed je je denken. Doe dit eens een paar maal per dag. Bijvoorbeeld als je in de trein/auto onderweg bent naar je werk of ’s avonds weer naar huis. Kies zo de momenten waarop je bewust nagaat wat je denkt en kies er dan voor iets positiefs te denken over jezelf.
Als je het consequent doet, geef je iedere dag een meer positievere wending aan je denken. Je zult merken dat na verloop van tijd, je negatieve gedachten minder worden.
Succes!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: