15.2.13

Meditatie en ademhaling, ondergewaardeerde fenomenen


De kwaliteiten van de rechter en linker hersenhelft verbeteren met meditatie.
Mediteren is samen met ademhalen een van de meest krachtige instrumenten die mensen bezitten. Als we dagelijks mediteren en bewust een minuut of vijf ademhalen verdwijnt de stress grotendeels. 

Daarom besteed ik tijdens mijn workshops Mindfulness erg veel aandacht aan beide fenomenen.Met verbazing constateren de deelnemers, als we nog maar een half uur 'onderweg' zijn, dat ze zich volkomen ontspannen voelen. 
Maar wie ben ik...... waarom zou je mij geloven? Ik ben geen neuro-wetenschapper die onderzoek doet naar de werking van het brein en de invloed van een bewuste ademhaling en meditatie. Ik ben enkel een ervaringsdeskundige.
Gelukkig zijn er anderen die wel academisch geschoold zijn en door middel van onderzoek aan kunnen tonen dat de belangrijke gebieden in onze hersenen groter worden (meer grijze massa) door meditatie. Verder verbetert het geheugen, tonen we meer veerkracht in stressvolle situaties, zijn we meer meelevend en - ook niet onbelangrijk - voelen we ons gelukkiger.
Maar neem dit vooral niet van mij aan, maar kijk eens naar het You Tube filmpje met neuroloog Sara Lazar. http://www.youtube.com/watch?v=m8rRzTtP7TcGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: