13.11.12

'Ik pak ze het liefst bij 'kop en kont' beet'

Heerlijk uitwaaien maakt je hoofd ook voor even weer leeg
Als ik de uitnodigingen voor mijn workshops Mindfulness verstuur of als mensen mijn blog bezoeken en zien wat ik allemaal te bieden heb, is een veelgehoorde reactie:’Dat wil ik zeker nog een keer doen, maar nu even niet. Ik heb al genoeg aan mijn hoofd.’ 

Ook hoor ik veel: ‘Misschien kom ik een keer tot een moment van rust en kan ik wat meer tijd voor mezelf nemen.’
Het ontroert me altijd als mensen zo reageren. Ik begrijp de reacties ook maar krijg ook de neiging om deze mensen ‘bij kop en kont’ beet te pakken en deel te laten nemen aan een van mijn workshop. Want juist als je hoofd bijna overloopt, juist als je broodnodig toe bent aan een beetje (innerlijke) rust, juist als er zo weinig ruimte nog overblijft voor jou, is een workshop Mindfulness precies dat wat jij nodig hebt.

Een vriend zegt af
Een vriend van me had zich aangemeld voor een workshop maar een dag voor de workshop zegde hij af met de opmerking: ‘Je begrijpt natuurlijk wel dat me dit allemaal even te veel is. Ik kan dit er niet bij hebben, mijn hoofd zit veel te vol, ik kan niets meer opnemen.’  
Ik heb hem een bericht teruggestuurd met min of meer de volgende inhoud:,,Ik begrijp je situatie maar niet je conclusie. Juist omdat je in deze lastige situatie zit en je hoofd helemaal overloopt, is het goed om de workshop te doen. Dat creëert rust in je ‘systeem’. En dat is precies wat je nodig hebt. Dus kom je morgen maar gewoon naar de workshop. Ik verwacht je om 10.30 uur J en weet zeker dat je aan het eind van de dag weer bruisend bent en vol energie.”  Hij kwam en aan het eind van de workshop had hij weer zijn rust gevonden, was alle stress uit zijn systeem verdwenen en – ook niet onbelangrijk - kon hij weer lachen.
Maar ja…. op een dergelijke manier kun je niet naar iedereen toe reageren. Zo resoluut, zo doortastend, kun je natuurlijk alleen zijn bij mensen die je goed kent.

Eenvoudig en doeltreffend
Maar één ding is zeker: als je moe bent en moe blijft, als je de stress niet meer uit je systeem kunt krijgen, als je ‘geen tijd’ hebt om dingen te doen die goed voor je zijn, dan is het WEL tijd voor mindfulness. Want in een workshop, binnen zes uur (vaak al binnen een half uur tot een uur is er weer rust in je lichaam en je geest), ben je weer helemaal ‘fris en fruitig’.
Het grote voordeel is ook dat je het gereedschap mee krijgt om de stress die in het dagelijks leven vaak op je afkomt, het hoofd te bieden. Eenvoudig en doeltreffend!
Dus tot 1, 8 of 9 december. Klik hier voor meer informatie!
Janny Leggedoor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: