23.11.12

Denken, denken en nog eens denken, daar word je zo moe van!

Het denken houdt nooit meer op!
Je hebt leuk werk, een fijne relatie maar voelt je wel altijd rusteloos en zelfs opgejaagd waardoor je nergens meer echt van kunt genieten!Het lijkt wel of je alleen nog maar moe bent! 
Je hebt hartkloppingen maar geen hartafwijking! 
Je moet een beslissing nemen maar blijft maar dubben, blijft er maar over na denken!

De mensen in deze bovenstaande praktijkvoorbeelden hebben één ding gemeen: ze kunnen alleen nog maar wikken en wegen, dubben hoe ze een situatie op moeten lossen, hoe je van alles en nog wat incalculeert, hoe je diep nadenkt voordat je moeilijke beslissingen neemt en peinzen over van alles en nog wat.
Denken, denken, denken en nog eens denken is alles wat ze doen en waar ze zonder dat ze het zich bewust zijn, zo vreselijk moe van worden.
Ze leven in hun hoofd, in hun gedachten. Deze mensen zijn hun gedachten geworden en beseffen niet dat je gedachten hebt, maar ze niet bent.
Of anders gezegd: je hebt je verstand gekregen om te gebruiken, niet om te volgen.

Voelen 
Ik lees graag en veel én over uiteenlopende onderwerpen. Afgelopen week las ik het vlugschrift van Herman Wijffels waarin hij een vurig pleidooi doet voor een duurzame samenleving. Zaken die volgens Wijffels bij elkaar horen zijn steeds verder van elkaar verwijderd. Hij refereert aan de verwijdering tussen mens en hulpbronnen, tussen eigen belang en gemeenschappelijk belang en tussen verstand en intuïtie. 
En daar zit de clou. Onderzoek heeft allang aangetoond dat mensen veel beter naar hun gevoel kunnen luisteren, dat ze dan veel betere beslissingen nemen. Naar je ‘hart’ luisteren en je ‘intuïtie’ volgens is het aller verstandigste. Maar ja…. hoe doe je dat? Dat zijn we in deze maatschappij verleerd.

Antwoorden
Het antwoord is simpel en wellicht in jouw ogen een beetje flauw, maar het is wel echt.
Kom een workshop Mindfulness doen en in zes uur tijd krijg je alle skills die je nodig hebt om je leven te leven zonder er gestrest van te raken.
Met andere woorden: je reduceert je stress zo goed als tot nul en – vaak wordt dat vergeten – je bevordert je creativiteit.
En zeg nou niet… alsjeblieft ik heb al genoeg aan mijn hoofd. Als je dat denkt, dan is het helemaal tijd om te komen want dan is je hoofd al aan het overlopen..

Eenvoudig en doeltreffend
Dus: als je moe bent en moe blijft, als je de stress niet meer uit je systeem kunt krijgen, als je ‘geen tijd’ hebt om dingen te doen die goed voor je zijn, dan is het WEL tijd voor mindfulness. Want in één workshop, binnen zes uur (vaak al binnen een half uur tot een uur is er weer rust in je lichaam en je geest), ben je weer helemaal ‘fris en fruitig’.
Het grote voordeel is ook dat je het gereedschap mee krijgt om de stress die in het dagelijks leven vaak op je afkomt, het hoofd te bieden. Eenvoudig en doeltreffend!

Dus tot 1, 8 of 9 december.

En… ik zorg voor een heerlijke gezonde maaltijd! Allemaal bij de prijs van 100 euro inbegrepen.

Neem maar even contact op,
meld je aan of bel sowieso als je iets wilt weten.

Janny Leggedoor

Helmond

06 54775574

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: