5.8.12

Ronald Jan Heijn: een imperium verspeelt!

Een klein stukje van het interview van Gijs Groenteman met Ronald Jan Heijn in het Parool. Onder andere over hoe hij zijn vermogen kwijt is geraakt, waardoor hij berooid weer bij zijn moeder moest wonen, de dood van Ferdie E., de moordenaar van zijn vader en zijn spirituele bevlogenheid. Voor de rest van het interview kun je even klikken op het linkje.


Nam u het zichzelf kwalijk dat Oibibio  mislukt was?
Een van de grote vragen die mij kwelden was, hoe ik het zo verkeerd heb kunnen zien? Inmiddels weet ik dat ik het niet verkeerd heb gezien maar de verkeerde vorm heb gekozen. Ik kan nu begrijpen waarom het niet mocht lukken.
Maar Oibibio Amsterdam had kinderlijk eenvoudig gered kunnen worden. Heel veel mensen hadden een hand uit kunnen steken, maar dat hebben ze niet gedaan. Er was een andere wind gaan waaien.


U bent er van overtuigd dat de dood geen einde is. Heeft u daardoor de moordenaar van uw vader makkelijker kunnen vergeven?
Jazeker, vergeving is een mooi voorbeeld van de wereld van de persoonlijkheid en de wereld van de ziel. De persoonlijkheid, het ego, kan niet tegen zijn verlies. De ziel daarentegen bekijkt de dingen zoals ze zijn en zoekt naar de gemeenschappelijkheid en weet dat we allen in dezelfde gemeenschappelijke ontwikkeling zitten.

Het hele interview met Ronald Jan Heijn lees je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: