2.7.12

RJ Heijn: geluk is een bijproduct van mijn missie

Ronald Jan Heijn
Onderstaand interview is gemaakt door Marion Berndsen, een bekend Nederlands medium. Ik plaats het interview om een tweeledige reden: Ik beschouw Ronald Jan Heijn als een inspirerend en strijdbaar mens en het is gewoon een goed interview dat een prima beeld geeft van dit veelzijdige mens.

Ronald Jan Heijn is een warme persoonlijkheid die zich geen moment anders voordoet dan hij is. 'What you see is what you get' is een credo dat hem op het lijf geschreven is. Rustig, bescheiden, respectvol en intelligent en met humor. Dat hij een vechter is, heeft hij al meerdere malen in zijn leven bewezen. Vallen en opstaan lijkt zijn leven, hoewel ik voel dat hij nu voor een belangrijke doorbraak staat. Het vallen is voorbij voor Ronald Jan.....

Je hebt aangegeven het verleden af te willen sluiten, toch is het verleden datgene dat Ronald Jan Heijn gemaakt heeft. Hoe kijk je tegen je verleden aan?
Heel positief. Inderdaad, het verleden heeft mij gemaakt tot wat ik nu ben. Niet alleen geldt dat voor dit leven, maar ook de levens hiervoor. Zoals ik het voel, heeft mijn laatste (paar) levens mij heel sterk een bepaalde richting op geduwd. Mijn huidige leven is daar een verlengde van. En dat heeft ervoor gezorgd dat ik bepaalde dingen moest meemaken om iets af te kunnen ronden. Tevens moest ik weer ervaren hoe bepaalde dingen werken... uitdagingen aangaan om mijn volharding te oefenen en natuurlijk het leren van nieuwe ervaringen. Want op bijna alle gebieden van de maatschappij heb ik iets meegemaakt, waardoor ik de samenleving wel heel goed móest gaan begrijpen. Dus ik ben heel dankbaar voor alles. Dat wil natuurlijk niet zeggen, dat het altijd leuk was . Het leven tot nu toe heeft me hier en daar inzicht gegeven, en vooral nederigheid.

Heb je spijt van bepaalde dingen in je leven? Wat zou je over willen doen?

Nee, dus. Dat wil niet zeggen dat er dingen zijn geweest die ik beter had kunnen doen, met de wijsheid van nu. Maar op dat moment kon dat blijkbaar niet. Ik heb altijd met de beste intentie gehandeld, maar dat wil niet zeggen dat het altijd goed heeft uitgepakt. Door voortschrijdend inzicht heb ik gelukkig wel het een en ander achter me kunnen laten. Maar er zullen vast en zeker nog genoeg nieuwe dingen op mijn pad komen die mij op de proef zullen stellen! (Zo heb ik bijvoorbeeld een vrouw die heel erg eigenwijs is :-) )

Waar put jij je kracht uit, je energie?

Uit inzicht. Als ik inzicht over iets heb gekregen, dan geeft mij dat veel energie en kracht. Net als bij het onthechten van zaken. Ooit heb ik bij Benjamin Creme gelezen dat het in het leven gaat om oprechtheid van geest, eerlijkheid in denken en onthechting. Daar kan ik mij heel erg in vinden (zie eventueel ook vraag 10).

Waar geniet je het meest van?

Als je deze vraag geestelijk bedoeld is het dus inzicht, het herkennen van waarheid. De samenwerking met Harry Beckers, het werk voor de website .... Als je het fysiek bedoelt, dan zijn het dingen als het samenzijn met mijn vrouw, samenzijn met mijn kinderen, schrijven van een artikel, wandelen of rennen in de natuur, zwemmen, een mooie film zien, samenzijn met kinderen in het algemeen, gesprekken met mensen, humor, zoals Monty Python, Koot & Bie, Eddie Izzard in ‘Dressed to kill’, noem maar op.

Wat is voor jou de mooiste plek op aarde en waarom?

De mooiste plek op aarde voor mij persoonlijk is de plek waar ik op het moment ben. Want dat is meestal de plek waar ik op dat moment moet zijn om mijn werk te kunnen doen. Maar dat is waarschijnlijk niet wat je bedoelt, maar zo kwam het wel in mij op.
De andere mooiste plek op aarde is een plek met mooie bergen, of een prachtige zee. Het is dus niet perse één plek. Ik hou van water en van bergen. Dus Noorwegen is schitterend, maar ook Zwitserland, en Peru, en het IJsselmeer en ga zo maar door!

Mogen we wat meer van je nieuwe project weten of is dat nog te vroeg?

Op het moment doe ik de website wereldopdrift.nlhttp://www.wereldopdrift.nl/ een project dat een ruimere manier van denken propageert. De website laat de enorme consequenties zien van de huidige manier van denken, en daardoor de noodzaak om vanuit een veel ruimere werkelijkheid te gaan kijken. We gaan beseffen dat we verbonden zijn met elkaar. Er zullen geen verliezers en winnaars meer zijn. Groei, bezit en winst wordt vervangen door duurzaamheid, juiste verhoudingen en gezamenlijkheid.
De enige weg van de transformatie is de weg naar binnen, voor elk individu. Alleen dan zal de wereld wérkelijk een fundamentele verandering ondergaan. Dan ontstaat er begrip voor de ander en uiteindelijk verbinding met elkaar. We zijn veel meer dan ons lichaam, we zijn bewustzijn. We zijn allen verbonden, de mensheid is één. De mensheid zit in een geestelijke evolutie en is onderdeel van een groter plan.

Hoe kijk je tegen de mens van nu aan. Wat vind je van de planeet Aarde. Hoe kunnen we meer naar elkaar komen?

Ik ben heel positief gesteld over de mensheid en de planeet Aarde, ondanks de crises en de zeer slechte toestand van de Aarde. Ik denk dat we op een omslagpunt zitten. We kunnen meer naar elkaar komen door ruimer te gaan denken. En werkelijk te beseffen dat we al duizenden levens geleefd hebben, dat wat je zaait je zult oogsten, dat we ons in een geestelijke evolutie bevinden, dat we het leven zin heeft en bestaat uit lessen leren. De zin van het leven is onwetendheid omzetten in inzicht. Het doel is dienstbaarheid, samen delen, rechtvaardigheid en vrede.

Wat is voor jou spiritualiteit?

Spiritualiteit is voor mij het leven zelf. Het is een staat van zijn. Het is een ruime manier van denken. Het is hoe je in het leven staat. Het is de geestelijke evolutie die we met z’n allen bewandelen. En als je ‘spiritualiteit’ in een specialistische manier wilt gebruiken, dan versta ik eronder ‘dienstbaarheid’. Voor mij betekent dat dat je belangeloos het algemeen belang dient. Ik heb het ooit eens ‘moeten’ omschrijven en toen kwam ik tot deze poging: “het begrip ‘dienstbaarheid’ verandert wel van betekenis naarmate de voortgang van groei en ontwikkeling. De reis van persoonlijkheid naar de Ziel. In het steeds transpanter worden van die persoonlijkheid wordt het mee-ademen met de mensheid en het resoneren met de hartslag van de kosmos steeds tastbaarder. Niet alleen het besef en kennis van leed en lijden van de mensheid wordt een innerlijke drijfveer, ook het doel van onze geestelijke evolutie en onze plek in het grotere geheel werkt als een kosmisch vuur. Dienstbaarheid gaat voorbij aan medelijden en andere emoties. Motivatie komt dan niet meer voort uit adrenaline, maar uit inspiratie. De sterke gerichtheid komt vanuit het inzicht van wie we werkelijk zijn, waar we vandaan komen en waar we heen gaan .... wat er nog te doen is! Dienstbaarheid betekent dus dan inderdaad, dat je belangeloos het algemeen belang dient. Mensheid, natuur en Kosmos.”

Wat zou je nog heel graag willen doen in je leven, je diepste wens....
Dat is wat ik nu doe en waar mij dat toe leidt. Zoals ik al zei, het is een pad van dienstbaarheid. Dus dienstbaar aan de overgang naar een nieuwe tijd. Daar doen velen aan mee en ieder doet het zijne/hare.

Slotvraag: ben je gelukkig?

Jazeker, maar dat is geen graadmeter voor mij en ook geen doel. Het is meer een resultante van een manier van in het leven staan. Zoals eerder gezegd, kon ik me erg vinden in de uitspraak eerlijkheid in denken, oprechtheid van geest en onthechting.
Eerlijkheid in denken wil zeggen dat er een rechte lijn loopt van wat we denken naar wat we zeggen naar wat we doen. Dus het gaat veel verder dan dat je niet mag stelen e.d. Oprechtheid van geest wil zeggen dat we zijn wie we zijn, verschillend en individueel. Geen anderen nadoen, niet een onjuist beeld over jezelf geven, niet manipuleren. Het is eerlijk zijn in onszelf. En onthechting wil zeggen dat we ons niet vereenzelvigen met ons gevoel en met ons denken. Met andere woorden: onthecht zijn van emoties. Deze drie houdingen versterken elkaar. Hoe bewuster we worden, hoe eerlijker we worden, hoe oprechter. Hoe oprechter, hoe eerlijker we kunnen zijn. Hoe oprechter en eerlijker we worden, des te onthechter we worden. En hoe onthechter we gaan leven, hoe oprechter en eerlijker we worden. Als ik merk dat ik in deze beweging zit, en daardoor beter aangesloten ben op mezelf en op de missie die ik dien, dan is het ‘bijprodukt’ dat ik mij gelukkig voel. Ook al gaan er sommige dingen in mijn directe omgeving niet goed. Dat maakt namelijk niet uit.

Bron: http://www.maylight.nl/avalon/node/419

Bovenstaand interview is gemaakt door Marion Berndsen, een bekend medium in Nederland en haar man Roger Lenoir. In 2007 heeft zij de titel “Medium van het jaar” gekregen. Sinds 1998 heeft zij een druk bezochte praktijk in de regio Amsterdam (Hoofddorp), alwaar zij readings, cursussen en opleidingen geeft.Zij heeft twee boeken voor volwassenen op haar naam staan en één kinderboek. Ook heeft zij vier jaar lang een column geschreven in het spirituele blad ParaVisie. 
Met dank aan Marion Berndsen & Roger Lenoir

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: