5.7.12

De oplossing voor een slechte dag!

Bijna iedereen heeft het weleens: een slechte dag! Soms zijn slechte dagen zelfs zo heftig dat ze je helemaal in beslag nemen, dat ze alles overheersend lijken. Voor je gevoel bestaat er niets anders meer dan dat rot gevoel. Als je niet oplet wordt het ook alleen nog maar erger en verandert dat rot gevoel in een fikse frustratie of zelfs wanhoop.

Het enige wat we nog willen op zo’n moment is de deken over ons hoofd trekken en alles vergeten.

De grootste uitdaging is dan om bewust je denken eens onder de loep te nemen want gedachten en gevoelens zijn een op een met elkaar verbonden. Wat denk je? Denk je positief of negatief over jezelf? Hoe staat het met je gevoel van eigenwaarde? Wordt het niet tijd om dat eens weer bewust vorm te geven. Ik begrijp dat niemand daar direct 100 % succesvol in is maar het is een kwestie van alert blijven anders nemen negatieve gevoelens het weer over. Het is voor sommige mensen een constant gevecht en soms lijkt het wel of de negatieve gevoelens nooit ophouden en je altijd ongelukkig zult zijn, maar dat is alleen maar je gevoel. Het houdt op als je accepteert wat er is. Als je met alle liefde en aandacht voor jezelf tegen jezelf kunt zeggen, het is okay met zo te voelen.

Lukt dat nog even niet dan een paar tips. Om geestelijk evenwicht te hebben en te houden is het goed er een gewoonte van te maken jezelf aan een paar belangrijke zaken te herinneren, zaken die we allemaal als we niet opletten vergeten als die donkere wolk boven ons hoofd hangt.

Hier mijn rijtje van 10

1. Wat is werkelijk belangrijk?

Verlies niet uit het oog wat werkelijk belangrijk is. Scheid de keien van de kiezels om het maar eens op een andere manier te zeggen. Vergaat de wereld nu werkelijk omdat de vloer vuil is, de kinderen een keer niet in bad zijn geweest, iemand chagrijnig doet, of langs je heen kijkt terwijl jij vriendelijk glimlacht. Hou op met je focussen op dit soort kleine dingen en vraag je af of het er werkelijk toedoet.

Richt je op de keien en niet op de kiezeltjes!

2. Het is prima om even alleen te zijn en je terug te trekken.

Soms moeten we in ons leven een stapje terug doen en alles eens opnieuw onder de loep nemen. Of het nu om een bepaalde situatie gaat, een relatie of het leven in het algemeen. Wat telt is je doel (de kei) en dat is je eigen beste vriend weer worden. Het is belangrijk om de wereld even de wereld te laten en aandacht aan jezelf te besteden.

3. Laat de controle los.

Je weet gewoon niet wanneer iets gebeurt of moet gebeuren. Soms moet je alles loslaten en vertrouwen hebben.

4. Wat andere mensen denken is aan hen. Dat gaat je niets aan!

Sommige mensen zijn verslaafd aan de mening van anderen met als doel die ander het naar de zin te maken. Hou daar mee op. Voel eens wat goed voelt voor jou en doe dat, wat anderen er ook over denken. Want wat anderen denken gaat je niet aan, dat is aan hen!

5. Geef nooit op.

Als je voor iets vecht dat belangrijk voor je is, geef dan niet op. Als je opgeeft, verlies je. Stop niet met vechten als je in iets tekortschiet maar bedenk waar je voor vecht en zoek zonodig andere wegen.

6. Niemand heeft alle antwoorden.

Niemand weet alles of kent het leven in al haar facetten. We leren en groeien ons leven lang. Het leven is een mysterie en soms heb je geen idee welke kant het opgaat. Dat is ok!

7. Je bent ok!

Ieder mens heeft van die momenten dat je denkt: hiervoor ben ik te dom, of niet knap genoeg, of niet sterk genoeg of….. Hou ermee op jezelf naar beneden te halen. Stop met die belemmerende overtuigingen.

8. Blijf erbij!

Hou niet vast aan het verleden, droom niet over de toekomst maar neem alles zoals het komt.

9. Je gaat niet dood aan je emoties

Als je liefdes- of ander verdriet hebt, depressief bent of wrok koestert of welke negatieve emoties dan ook de overhand hebben, het gaat voorbij! Ook als je op dit moment denkt dat je geen adem kunt halen, dat je dood gaat. Je hebt de kracht om door te gaan, wat het leven je ook voor schotelt. Gewoon volhouden en vergeet niet om goede dingen over jezelf te denken.

10. Je bent gewoon mens.

Je maakt fouten, zult mensen verdriet doen of gedaan hebben, je voelt je soms gelukkig en soms ongelukkig. Je bent gewoon een imperfect mens, met alle nadelen van dien. Er is een voordeel…. We zijn het allemaal! Dus glimlach naar jezelf en om jezelf!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: