20.6.12

Je geluksgevoel zet de Wet van Aantrekking in werking

Iedereen wil gelukkig zijn. Als we zeggen veel geld te willen winnen, te willen hebben, bedoelen we meestal dat we al die overtuigingen die wij hebben over geld - geld geeft je zekerheid, vrijheid, geld geeft ons alles wat wij graag willen - graag in ons dagelijks leven willen ervaren.


Als we krijgen wat we zo graag willen, waar we naar verlangen, dan worden we gelukkig, is waarschijnlijk een van de meest dominante overtuigingen die we hebben. Dat het mechanisme omgekeerd werkt, beseffen we meestal niet. Want pas als we gelukkig zijn, krijgen we wat we verlangen, krijgen we wat we willen. In feite is jouw diepere gevoel, dat wat je werkelijk meent, over allerlei onderwerpen de belangrijkste aanjager als het om de Wet van Aantrekking gaat.

Een simpel voorbeeld

Vind je het belangrijk om financieel onafhankelijk te zijn? En laat je dat ook altijd en overal weten? Maar…. ben je diep down inside ook bang om het alleen te doen of bang om zelfstandig te worden, dan voert dat diepere gevoel de boventoon als het om de Wet van Aantrekking gaat.

De kunst is om dat wat je met je verstand denkt – financiĆ«le onafhankelijkheid is belangrijk – ook helemaal te doorvoelen. De kunst is om gevoel en verstand met elkaar in balans te brengen. Dan gaat het vanzelf stromen en maak je zonder er bij na te hoeven denken, verbinding met de Wet van Aantrekking.Om de Wet van Aantrekking in werking te stellen, is weten wat diep van binnen bij jou leeft heel belangrijk.

Stoppen met denken

Er zijn veel manieren om verbinding te maken met je diepere lagen maar het belangrijkste is wel dat je het vooral en ten diepste moet beseffen dat je pas kunt doorvoelen wat er is, als je stopt met bedenken wat er allemaal zou kunnen zijn.

Denken is het allergrootste probleem van onze tijd. Denken zorgt ervoor dat mensen werkelijk geloven dat ze geen vreugde, geen geluk of geen vrede en harmonie meer kunnen voelen en ervaren in hun leven. Niets is minder waar maar die netwerken zijn wel lamgelegd doordat de netwerken van zorgen en angst zo de boventoon zijn gaan voeren.


Het is niet moeilijk om weer contact te maken met die netwerken in ons brein die ervoor zorgen dat we weer geluk ervaren, dat we weer glimlachen en kunnen genieten. Die netwerken zijn er nog steeds. Geluk bestaat en woont in jouw brein, zo simpel is het.

Geef jezelf de kans om weer geluk te ervaren en als vanzelf lacht het leven je weer toe. Zo werkt De Wet van Aantrekking. Mindfulness helpt daarbij. Kom dat zelf maar eens ervaren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: