7.6.12

Een week vol tekens!

De prachtige lavandula die alle cursisten kregen
Ik weet niet hoe het u vergaat maar als ik mensen hoor spreken over hoe belangrijk het is 'de tekens te lezen' of 'de tekens te volgen', denk ik vaak:"Waar gaat dit over? Wat bedoelen ze? Welke tekens hebben ze het over?" En wat voor mij van het grootste belang is, hoe herken ik de tekens?
Meestal zijn de zaken waar deze mensen aan refereren voor mij te vaag. Ik kan met de beste wil van de wereld ze niet als tekens zien die ik zou kunnen volgen op mijn levenspad.

Maar deze week liep alles anders!!!
Afgelopen dinsdagavond was de laatste cursusavond van Mindfulness voor de vakantie. In september starten we weer met een nieuwe basiscursus en een voor gevorderden. In de aanloop naar dinsdagavond dacht ik: het zou toch leuk zijn om als afsluiting iets bijzonders te doen.
Dat ik niet de enige was die er zo over dacht, bleek wel uit het feit dat een van de cursisten voor iedereen een prachtige buitenplant had meegenomen. ,,Ik wil iedereen bedanken omdat het zo'n fijne cursus geweest is", was haar verklaring. De warmte en liefde die uit dit gebaar naar voren kwam, raakte ons allemaal. Bedankt Kel!
Maar zover was ik op dat moment nog niet. Ik had het programma voor die avond in elkaar zitten en was op zoek naar iets extra's of bijzonders omdat het de laatste keer dit seizoen was.

The Angel Codes


En toen bracht de post een pakketje waar de methode The Angel Codes inzat. Een methode die ik uit nieuwsgierigheid al maanden geleden had besteld, nog voordat het op de markt was. Patty Harpenau heeft het gemaakt als aanvulling op haar boek 'Hemel op aarde' en het bestaat uit een werkboek met 33 engelenkaarten. Begrijp me goed... ik voelde me echt niet geroepen om direct deze engelencode in de praktijk te brengen maar dacht opeens wel: ik kan voor de cursisten weleens de Tarotkaart leggen. Veel mensen vinden dat interessant omdat ze op zoek zijn naar antwoorden in hun leven.


De mooie associatie tussen engelenvleugels en witte veertjes is natuurlijk snel gemaakt,
Jaren geleden heb ik dit geleerd en in het begin veel gebruikt. Nu liggen de kaarten vaak maanden ongebruikt in de kast en komen hooguit twee keer per jaar op tafel. Maar The Angel Codes bracht me op een idee, een idee dat we die avond met veel plezier in de praktijk hebben gebracht, nadat de cursus afgerond was.

Voor mij waren The Angel Codes een teken! Het eerste teken deze week.

Kaart leggen is confronterend


Lezend in het werkboek bedacht ik me dat ik steeds minder wil dat mijn kaart (mijn pad) gelezen wordt. De uitkomsten zijn vaak heftig en geven helemaal niet altijd een antwoord op de vraag die ik stel maar laten me zien wat er werkelijk belangrijk voor me is, wat er direct onder de oppervlakte bij me leeft. En dat kan confronterend zijn!!!

Dus hoe interessant ik de verhalen en de uitleg in het werkboek ook vind, van mij hoeft er geen engelenkaart getrokken te worden, of geen legging gedaan.

Wel werd al lezende mijn nieuwsgierigheid toch gewekt en dacht ik: wat hebben de engelen voor mij nog in petto, op welke manier laten ze mij zien dat ik op de goede weg ben, het juiste pad volg? Welke tekens geven ze mij of gaan ze de komende tijd mij geven?

En ondanks mijn ongeloof, ondanks mijn scepsis, kreeg ik gisteren en vandaag tekens. Tenminste… zo heb ik ze opgevat.

De andere tekens


Gisteravond tijdens de lancering van de derde editie van BRNDVRT Magazine, waarin ik een heel uitgebreid artikel heb geschreven over mindfulness, in de mooiste boekhandel in Helmond van de Roij & Boschman, kreeg ik direct een reactie op mijn artikel over mindfulness (op zichzelf al bijzonder want geloof het of niet, zoveel reacties krijgt een mens niet op de artikelen die geschreven worden).
Geen reactie van een geitenwollensokkentype, niet van een zwever, maar van een nuchtere Helmonder, een ondernemer pur sang. Hij zei:,,Dat is interessant”, om al lezende te vervolgen met:,,helemaal iets voor mij. Dat is precies wat ik nodig heb.” Binnenkort hebben we een afspraak!
Kijk dat zijn nou tekens waar ik iets mee kan!!! Daar word ik blij van!!!
Later die avond – in gesprek met Sen de Roij van de boekhandel – vertelde ik haar over mijn boek over mindfulness en het boek over mijn bijzondere vriendinnen dat in de maak is, en nu brengt ze me in contact met een uitgever die direct in beide genres thuis is. Weer een teken dat ik op de goede weg ben.
Mijn rijtje tekens besluit ik met het telefoontje dat ik vanmorgen kreeg van een enthousiaste vriendin uit Rotterdam die met een prachtig idee kwam voor het spirituele magazine waar dit blog op termijn in uit moet monden.

Begrijpen


Allemaal tekens die ik met mijn nuchtere boerenverstand kan plaatsen en kan begrijpen. Want hoe mooi ik een wit dwarrelend veertje ook vind, hoe bijzonder het ook is als de wekker, terwijl ik ’s nachts heel even wakker wordt, op 333 of 555 staat, het zijn geen tekens waar ik in mijn dagelijks leven iets mee kan. Of misschien kan ik er wel iets mee, maar weet ik niet wat, dat kan natuurlijk ook.

Hoe het ook zij… deze week was voor mij een week vol tekens, tekens die ik als wegwijzers ga gebruiken.
Ik ben benieuwd wat de rest van de week me nog brengt.
Maar voor nu....  heel erg bedankt!!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: