22.6.12

De strijd tussen de leeuw en de eenhoorn

Is het je wel eens opgevallen dat we niet allemaal in dezelfde wereld leven?
Ik kijk samen met een kennis naar hetzelfde onderwerp. Wat ik geleerd heb om
te zien, ontgaat een ander.
Ik noem dat de botsende werelden van logica en metafysica. Beide zienswijzen kijken door

hun eigen venster naar de wereld. Net als Alice kijk ik door het kijkglas en zie een leeuw en een eenhoorn samen vechten om de kroon.

De leeuw van de logica vecht voor een herhaalbare mechanische wereld waarin het meetbare telt. De eenhoorn stormt hierop af en doorboort deze wereld met een wonderlijke droom: de metafysische wereld doordringt het bewustzijn.

De logica erkent deze subjectiviteit niet en beschouwt het als een afwijking.
Dan opent de wereld van het ongeziene zich plotseling en maak je als mens een bewustzijnsverruiming door.

Huiselven in de kast

De leeuw en de eenhoorn vechten. Wat moet je hiermee, wanneer moeder je leert, dat er geen huiselven in kasten wonen, en geen gnomen onder het bed zitten. Waar vind je hulp, wanneer de ‘Ongeziene Wereld’ zich plotseling openbaart en je geen handvatten in de ‘gewone’ wereld vindt om je aan vast te houden?
"Zo", zegt de Eenhoorn. "Nu we elkaar gezien hebben kunnen we het volgende afspreken: Als jij in mij gelooft, dan geloof ik in jou. Is dat een deal?"

Een magische wet

Net als Alice denken velen de ongeziene wereld uit enorme monsters bestaat. Angst is de eerste reactie wanneer je onvoorbereid met deze realiteit worden geconfronteerd. Maar de ongeziene wereld is een wonderlijke realiteit, waarin alles wat je met overtuiging droomt werkelijkheid wordt, dat is de magische wet van bewustzijn.

Bovenstaande overpeinzing is van Ina Custers-van Bergen, hoofd van de Temple of Starlight.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: