9.4.12

Beste mensen

Het is een beetje kort dag maar niet geschoten is altijd mis, zullen we maar zeggen.

Voor de cursus Mindfulness die ik morgenavond start (10 april), zijn nog drie plaatsjes beschikbaar van de in totaal tien (meer dan tien worden het er ook niet).

De kosten zijn 135 euro voor tien lessen en de eerste les (dus morgenavond 10 april) is gratis.

De lessen geef ik bij mij thuis. We beginnen morgenavond om 19 uur en de les duurt tot 20 uur. Misschien dat er, omdat het de eerste les is, een uitloop is naar 20.15.

Mail of bel even (06 54775574) als je wilt komen.

Hopelijk tot morgen

Vriendelijke groet

Janny Leggedoor

PS Om jullie een beeld te geven wat Mindfulness is heb ik er een stukje van les 1 bij gedaan.

LES 1

Gelukkiger worden door mindfulness, daar is deze cursus op gericht. Als je de cursus mindfulness doet, leer je om met al je aandacht in het moment, in het NU, aanwezig te zijn zonder er een oordeel over te hebben.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het persoonlijk welbevinden van mensen enorm verbetert als ze dat kunnen, ze voelen zich echt beter en ook niet onbelangrijk……. mindfulness is te leren.

Leven in het hier en nu is niet moeilijk, het is makkelijk. Het is zelfs heel makkelijk. Het probleem zijn we zelf. Wij zijn degene die makkelijke dingen moeilijk maken en moeilijke dingen makkelijk. Want laten we eerlijk zijn…. wat is makkelijker dan gewoon er nu zijn in dit moment? En goed beschouwd is er niets anders dan nu dit moment. De toekomst is er (nog) niet en het verleden is voorbij. Dit hier en nu is de enige realiteit die er is.

Maar wat doen wij mensen… wij zijn in gedachten continu ergens anders, of in het verleden of in de toekomst.

Ons lijden wordt grotendeels ook hierdoor veroorzaakt; doordat we in gedachten in het verleden of de toekomst zijn. Onze problemen zijn vaak een samenstelling van gedachten, (gedachten constructies), waar we ook weer uit kunnen stappen. We kunnen stoppen met te denken wat we denken. En in het hier en nu stappen.

Om dit te kunnen, reik ik je het gereedschap aan tijdens de lessen. De oefeningen die je leert zijn ook heel makkelijk zelf in je dagelijkse leven te doen.

Met vriendelijke groet

Janny Leggedoor
trainer/coach/writer/publisher
Brightnezz

+31654775574
info@brightnezz.com
www.brightnezz.com
twitter @yourbrightnezz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: