16.1.12

Geen Blue Monday maar Sunny Wednesday


Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar, is gebaseerd op een berekening van de Britse psycholoog Cliff Arnall. Maar wat niet zo bekend is dat de berekening is uitgevoerd in opdracht van een reclamebureau en er dus geen uitgebreid wetenschappelijk onderzoek aan ten grondslag ligt.


Het Amerikaanse reclamebureau Sky Travel gaf de opdracht voor deze verder zinloze, maar eerlijk is eerlijk, wel heel geslaagde reclamestunt. Ik weet niet of de wetenschapper zelf de term 'Blue Monday' heeft bedacht. Maar feit is dat de term weleens eeuwigheidswaarde zou kunnen hebben.

Sunny Wednesday
Arnall berekende naast Blue Monday ook een dag waarop we het meest gelukkig zijn. Hiervoor gebruikte hij de formule O + (N xS) + Cpm/T + He. De O staat voor outdoor activity, N is de connectie met de Natuur die dan volop in bloei moet zijn. S is voor Sociaal en Cpm staat voor Childhood positive memories, T staat voor temperatuur en He staat voor vakantie (Holiday expected). Je kunt het bijna raden… de leukste dag van het jaar valt in de zomer. De derde woensdag van juni is volgens Arnall’s ’berekening’ de leukste dag van het jaar. Ik doop deze dag tot Sunny Wednesday.
Ook een leuke van Arnall is de succesformule voor het leukste weekendje weg. Wat blijkt? Volgens de Britse psycholoog is het leukste weekendje weg het weekend dat je niet gaat! En dat is dan eigenlijk wel weer heel goed nieuws op deze Blue Monday depri-dag waarop we massaal blut zijn en toch nergens zin in hebben.
Lees meer op: http://www.40andperfect.nl/veertigers-en-nieuws/het-is-weer-blue-monday-de-meest-deprimerende-dag-van-het-jaar/#more-9661

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: