5.12.11

Wat wil je: ellendig of gelukkig zijn? Het is aan jou

Uit het boek The Teachings of Don Juan de volgende quote van Carlos Castaneda:

,,The trick is in what one emphasizes. We either make ourselves miserable, or we make ourselves happy. The amount of work is the same."

,,De truc zit hem in wat we benadrukken. Of we maken onszelf ellendig, of we maken onszelf gelukkig. De hoeveelheid werk is hetzelfde."

Carlos Castaneda was een Amerikaanse schrijver van Peruviaanse afkomst die in 1998 op 73-jarige leeftijd is overleden. Hij heeft een heel aantal boeken op zijn naam staan die gaan over zijn relatie met Don Juan Matus, een Indiaanse tovenaar. De boeken trokken veel aandacht en kregen, tot op zekere hoogte, een cultstatus. De wereldwijd best verkopende schrijver van dit moment, Paulo Coelho, beschouwde hem als iemand die hoog ontwikkeld was op het gebied van het bovennatuurlijke.
Castaneda studeerde antropologie aan de Universiteit van Californië in Los Angeles en behaalde zijn BA in 1962 en PhD in 1970. De boeken over zijn ervaringen als leerling van Don Juan waren aanvankelijk antropologische van aard maar veranderden van toon naarmate de serie vorderde en resulteerden uiteindelijk in een mengsel van verhaal, religie en filosofie. Zijn werk bevat beschrijvingen van paranormale ervaringen, verschillende psychologische technieken (zoals Neuro-Linguïstisch Programmeren), tolteekse magische rituelen, shamanisme en ervaringen met hallucinogene drugs zoals peyote en jimson weed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: