10.12.11

Niets doen maakt gelukkig!

De gelukkigste momenten in je leven zijn vaak momenten waarop je helemaal niets doet. Oefen je in 'niets doen'.


Sometimes the happiest moments in your life will be when you're doing absolutely nothing at all. Practice stillness.


Het vredige gevoel
Het vredige gevoel dat in ons allemaal schuilt en dat voelbaar is in je buik, is niet niets. Het is niet iets dat hoort bij dat luie zondagmiddag gevoel. Het is niet een gebrek aan beweging. Nee, het is pure kracht. En als je het in een metafoor duidelijk wilt maken zou je kunnen zeggen dat het als het oog van een tornado is. Vol energie, omgeven door een kolkende massa, maar in perfecte balans.
In contact staan met de stilte in jezelf is in harmonie zijn en helemaal in het heden. Niet met je gedachten ergens anders behalve bij dat wat er nu is.
Als je in die 'state of mind' aan het werk bent, ben je super geconcentreerd en loopt alles waar je mee bezig bent, soepel.
Dus ja: de gelukkigste momenten in je leven zijn de momenten van niets doen. Van helemaal in het nu zijn. En dat zijn ook de momenten waarop vanuit het niets de meest creatieve ideeën oppoppen.
Iedereen die het gevoel kent, weet wat ik bedoel. Voor al die anderen: het is te leren. Je kunt het oefenen. Met bewustwordingstrainingen, meditatie en mindfulness.

Veel plezier in het nu, met dit moment waarin jij kiest om even helemaal hier te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: