30.12.11

Loslaten en creatief worden is het motto voor 2012

Bewust even afstand nemen is een vorm van loslaten. Er zijn zelfs bedrijven zoals Google die hun werknemers verplichten om 15 procent van hun tijd niets te doen of in ieder geval iets anders dan met hun werk bezig zijn.

Deze bedrijven snappen dat creatieve innovaties niet komen van hard en gestaag door buffelen maar juist van niet met je werk bezig zijn. Doe computerspelletjes, ga een dutje doen, sport, lees een boek, het maakt niet uit zolang je maar niet werkt.
Constant en super geconcentreerd bezig zijn alle ballen in de lucht te houden is niet helpend.
Zodra je het bewust wordt, herkennen we het allemaal: als je druk bezig bent om een oplossing te zoeken, is de uitkomst vaak zero. Hoe harder je werkt en probeert, hoe moeizamer het gaat. Ga maar een stukje wandelen, even eten koken, de hond uitlaten, of wat dan ook en zo maar vanuit het niets popt er een idee in je hoofd op. Daarom verplichten die grote bedrijven hun mensen ook tot niets doen. Omdat dan de beste ideeën ontstaan.
Loslaten is dus het toverwoord voor 2012 als je iets anders of nieuws wilt.
Kom je er niet uit, neem dan eens contact op. Wie weet wat je nog kunt leren over nietsdoen!
PS: Voor de serieuzen onder ons: die prent is vanzelfsprekend een grapje. Ik heb nog maar een kleindochter dus er valt nog helemaal niets over te gooien :).

1 opmerking:

  1. Dankjewel Janny! Loslaten gaat ook mijn "toverwoord" worden. Ik heb een nieuw plan om in 2012 uit te voeren, maar pin me minder vast op het snelsnel volbrengen ervan. Het is een goed plan, dus het gaat zeker lukken. Natuurlijk 100% inzet, maar ook af en toe stil staan en afstand nemen.

    BeantwoordenVerwijderen

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: