13.12.11

Het geheime bankiersgenootschap


Het is niet mijn bedoeling om dit blog te gebruiken voor allerlei wereldse zaken maar deze reportage van KRO's Brandpunt heeft me diep geschokt. We weten dat er figuren rondlopen in de financiële wereld die geen geweten lijken te hebben en enkel en alleen gericht zijn op nog meer geld verdienen. Maar dat deze mensen het failliet van de wereld ingeluid hebben, wist ik niet.
Kijk en huiver naar deze indrukwekkende uitzending van KRO's Brandpunt over de enorme belangenverstrengeling van de investeringsbank Goldman Sachs hier in Europa. Zowel de premier van Italië, als van Griekenland als de president van de Europese Centrale Bank hebben gewerkt voor of diepgaande contacten met een van de machtigste banken ter wereld.
In de week dat de Europese leiders uit alle macht proberen de Eurocrisis op te lossen, spreekt Sven Kockelmann met Marc Roche, financieel onderzoeksjournalist van de Franse krant Le Monde. Tevens auteur van het bekroonde boek 'La Banque, hoe Goldman Sachs de wereld leidt'. Roche doet uit de doeken hoe Goldman Sachs de Grieken hielp met het bedriegen van Europa en daaraan veel geld verdiende. Een bank die doelbewust zijn invloed achter de schermen te gelde maakt.

http://brandpunt.kro.nl/seizoenen/2011/afleveringen/11-12-2011/fragmenten/het_geheime_bankiersgenootschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: