12.12.11

Gezonder met honing en kaneel: fabel of feit?


Onderstaand artikel kwam ik meerdere malen tegen op het internet. In het Engels of Nederlands, op spirituele getinte sites of sites die zich op Mens en Gezondheid richten.
Ik weet werkelijk niet of het fabeltjes of feiten zijn, deze bijna wonderbaarlijke werking van de combinatie van honing en kaneel. Maar het lijkt me ook geen kwaad kunnen om het uit te proberen. Want laten we even eerlijk zijn: van een kopje warm water met een paar schepjes honing en een theelepeltje kaneelpoeder vallen er geen doden. Ten minste dat lijkt me zo.
Je bloeddruk daalt, cholesterol vermindert, je valt af, de pijn van artritis neemt af, ga zo maar door.
Ik ga er gewoon een maand voor! Twee keer per dag een kopje warm water met honing en kaneel en vet kleeft niet meer aan mijn heupen maar verdwijnt als sneeuw voor de zon. Zouden wonderen toch bestaan? Ik wil het in ieder geval graag geloven.
Veel leesplezier en natuurlijk een fantastische gezondheid met of zonder honing en kaneel.
PS Ik zou het bijna vergeten... Je wordt er jonger van! De wonderen zijn de wereld echt nog niet uit!
En mocht dit een marketingstunt van de imkers zijn, dan hoop ik van harte dat de stunt slaagt.


Feiten over Honing en Kaneel
Ontdekt is dat een mengsel van honing en kaneel veel kwalen kan genezen. Honing wordt geproduceerd in de meeste landen van de wereld. Hedendaagse wetenschappers accepteren honing ook als een "wonderolie" (heel effectief) voor alle soorten kwalen.
Honing kan gebruikt worden zonder enige bijwerking bij iedere soort ziekte. Hedendaagse wetenschap zegt dat zelfs, omdat honing zoet is, als het als medicijn ingenomen wordt in de juiste dosering, het diabetes patiënten niet schaadt.
Hartkwalen
Maak een pasta van honing en kaneelpoeder, doe dat op brood in plaats van jam en eet het regelmatig als ontbijt. Het vermindert de cholesterol in de arteriën en redt de patiënt van een hartaanval. En voor degenen die al een aanval kregen, als zij dit proces dagelijks volgen, worden ze mijlen ver gehouden van de volgende aanval. Regelmatig gebruik van dit proces bevrijdt je van ademnood en het versterkt de hartslag.
In Amerika en Canada hebben diverse verzorgingshuizen succesvol patiënten behandeld en ontdekten dat als je ouder wordt, de (slag)aderen hun flexibiliteit verliezen en verstoppen; maar dat honing en kaneel ze weer her-vitaliseren.

Artritis
Artritis patiënten kunnen dagelijks, 's morgens en 's avonds, een kop heet water met twee lepels honing en een theelepeltje kaneelpoeder drinken. Als dat regelmatig wordt ingenomen kan zelfs chronische artritis worden genezen. In een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Kopenhagen, werd ontdekt dat als de doktoren hun patiënten behandelden met een mengsel van een lepel honing en een halve theelepel kaneelpoeder voor het ontbijt, binnen een week 73 van de 200 mensen praktisch verlost waren van pijn. Binnen een maand konden de meeste patiënten die door de artritis niet konden lopen weer beginnen met lopen maar dan zonder pijn.

Blaasinfecties
Neem twee theelepels kaneelpoeder en een theelepel (of lepel?) honing in een glas lauwwarm water en drink het. Dit vernietigt de bacillen in de blaas.

Cholesterol
Twee lepels honing en drie theelepels kaneelpoeder gemengd in een kop theewater en het cholesterolniveau in het bloed ging tien procent naar beneden, binnen twee uur!
En net zoals bij artritis patiënten, als je dit drie keer daags doet, wordt iedere chronische vorm van verhoogd cholesterol genezen. Ook klachten veroorzaakt door een verhoogd cholesterol verminderen of verdwijnen.


Verkoudheid
Als je verkouden bent neem dan drie keer daags een lepel lauwwarme honing met een lepel kaneelpoeder. Hierdoor verdwijnt de meeste chronische hoest en verkoudheid en het maakt de sinussen(holtes) schoon.

Maag
Honing ingenomen met kaneelpoeder geneest maagpijn en reinigt maagzweren vanaf hun wortel.

Gas
Volgens studies uit India en Japan verdwijnt gasvorming in maag en darmen bij het innemen van honing en kaneel.

Immuunsysteem
Dagelijks gebruik van honing en kaneelpoeder versterkt het immuunsysteem en beschermt het lichaam tegen bacteriële en virale aanvallen. Wetenschappers hebben uitgevonden dat honing grote hoeveelheden vitamines en ijzer bevat.
Constant gebruik van honing versterkt de witte bloedlichaampjes in hun strijd tegen bacteriële en virale ziekten.

Indigestie
Kaneelpoeder dat op twee theelepels honing wordt gestrooid en voor het eten ingenomen, verlicht zuurheid en verteert de zwaarste maaltijden.

Griep
Een wetenschappelijk onderzoek uit Spanje heeft aangetoond dat honing een natuurlijk ingrediënt bevat dat griepbacillen doodt.

Lang leven
Thee gemaakt met honing en kaneelpoeder, indien regelmatig ingenomen, houdt de verwoestingen tegen van ouder worden. Neem vier lepels honing, een lepel kaneelpoeder, en drie kopjes water en maak er thee van. Drink een kwart kop drie of vier maal per dag. Het houdt de huid fris en zacht en houdt veroudering tegen. De levensverwachting neemt toe en zelfs een 100-jarige begint karweitjes van een 20 jarige uit te voeren!?!?. Noot redactie: Hoe graag ik dit soort zaken ook geloof, hier zou ons weleens een heel grote speld op de denkbeeldige mouw gespeld kunnen worden.

Puistjes
Maak een smeerseltje van drie lepels honing en een theelepel kaneelpoeder. Breng dit aan op de puistjes voordat je gaat slapen en was het de volgende dag met warm water af. Als je dit twee weken dagelijks doet, haalt het de puistjes weg bij de wortel.

Huidinfecties:
Leg honing en kaneelpoeder in gelijke delen op de aangedane plekken. Het heelt eczeem, ringworm en alle soorten huidinfecties.

Gewicht verliezen
Dagelijks ‘s morgens een half uur voor het ontbijt op een lege maag, en 's avonds voor het slapen, drink dan honing en kaneel in een kop gekookt water. Als je dit regelmatig gebruikt reduceert het gewicht vanzelf. Het lichaam krijgt niet de kans vet op te bouwen als dit mengsel regelmatig gedronken wordt. Zelfs niet als de persoon een dieet met een hoog aantal calorieën gebruikt!?!?

Kanker
Recent onderzoek in Japan en Australië heeft onthuld dat gevorderde kanker van de maag en botten succesvol werd genezen. Patiënten die lijden aan deze soorten kanker zouden dagelijks een lepel honing met een theelepel kaneel moeten nemen, een maand lang en drie keer per dag.
Noot redactie: Nogmaals: ik zou dit heel goed onderzoeken als ik u was voordat ik al mijn hoop hierop zou vestigen.

Vermoeidheid
Recente studies hebben laten zien dat suiker die in honing zit eerder behulpzaam dan nadelig is voor de aansterken van het lichaam. Oudere mensen die honing en kaneel innemen in gelijke delen, zijn alerter en flexibeler. Dr. Milton die hiernaar onderzoek heeft gedaan, zegt dat een halve lepel honing in een glas water en besprenkeld met kaneelpoeder, dagelijks ingenomen na het poetsen en 's-middag om een uur of drie als de vitaliteit van het lichaam begint te verminderen, dan neemt de vitaliteit van het lichaam binnen een week toe.

Slechte ademhaling
Mensen uit Zuid-Amerika gorgelen als eerste in de morgen met een theelepel honing en kaneelpoeder die in heet water gemengd zijn, dus blijft hun adem de hele dag door fris.

Gehoorverlies
Dagelijks 's morgens en 's avonds honing en kaneelpoeder in gelijke delen ingenomen, herstelt het gehoor.

Weet je nog dat we kinderen waren? We kregen toast met echte boter en met kaneel erop gesprenkeld!

Misschien moet je dit met vrienden en familie delen. Iedereen heeft hulp voor de gezondheid nodig.
Wat zij er mee doen, moeten ze zelf weten.

20 opmerkingen:

 1. hey janna, ik vraag me af wat her resultaat is .
  heb je het een maand geprobeerd?
  ik zat met dezelfde vragen, ik zie dat er geen verder resultaat van je geplubiceerd is.
  wil graag weten wat jouw bevindingen zijn.

  mvg stefan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Stefan
   Ik heb ongeveer een maand lang het geprobeerd en daarna is het er weer bij ingeschoten. Ik voelde me niet bijzonder goed of slecht, eerder gewoon :). Dus kan ik over mijn persoonlijke bevindingen vertellen.... nou nee, niet echt! En ik ben van - of het ervaren of wetenschappelijke bewijzen - en geen van beide kan ik je geven. Wel heb ik van alles en nog wat gehoord, met name over honing. Wat ik er van begrijp is dat met name honing van biologische bloemen, gezond is. Maar nogmaals: het is wel 'van horen zeggen'.
   Ik zou zeggen: probeer het gewoon eens! Wie weet! In ieder geval succes.
   Groet Janna

   Verwijderen
 2. Natuurlijke producten zijn altijd nog beter als kunstmatige met allerlei toevoegingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. asbest is ook natuurlijk...

   Verwijderen
  2. Inderdaad Jarno, in de natuur zijn ook veel gevaarlijke of giftige stoffen te vinden. Toch denken wij mensen vaak: als het niet 'chemisch' gefabriceerd is dat het dan beter is. En dat is kortzichtig gedacht want - om maar iets te noemen - arsenicum is ook een 'natuurproduct'.

   Verwijderen
 3. Ik heb van nov tot januari tgv van een verhuis zeer dikwijls 's avonds melk met honing gedronken ipv te eten, en ik was +- 10 kgr afgevallen. Sinds gisteren probeer ik water+honing+kaneel zonder theezakje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mijn ervaring met honing is dat als ik van die periodes heb waarin ik elke morgen begin met een schepje honing op de nuchtere maag ik een merkbaar betere weerstand heb tegen verkoudheid en griep. als ik al eens in de 4 jaar griep heb komt dat duidelijk doordat ik de honing en een dagelijks fruitje veronachtzaamd heb.
  na het lezen over de combinatie met kaneel ga ik daar zeker mee aan de slag. Baat het niet? schaden zal het vast niet! zoveel vertrouwen heb ik wel in de natuur.!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ed dit idee kreeg ik van goede kennissen.
  Toen ik bij de dokter zat in Portugal, via mijn mobiel internet.
  Die Portugeese dokter schreef hele zware antibiotica voor twee soorten.
  Ik hou wel van dit soort experimenten.
  Nu na twee dagen voel ik mij lichaamelig beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo
  Ik heb je reactie gepubliceerd maar ik begrijp het niet helemaal. Zou je iets specifieker je ervaring met honing en kaneel uit willen leggen.
  Alvast bedankt
  Janna

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoi

  weet je ook misschien waar ik die potten kan kopen honing met kaneel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Via Facebook kwamen er stapels reacties binnen. Kijk maar wat je er mee kunt!
   Succes   Marielle Boon http://www.marktplaats.nl/.../m759095782-2x-honingpot...

   ≥ 2x honingpot *onbeschadigd* jaren '60 of ouder - Keuken | Keukenbenodigdheden - Marktplaats.nl
   www.marktplaats.nl
   Nog 2 te koop: verschillende honingpotten met deksel met een bij er op. Onbescha...Meer weergeven
   7 januari om 13:58 · Vind ik leuk · 1 · Voorbeeld verwijderen

   Floor Pieters-vd Vliet Kringloopwinkel misschien
   7 januari om 14:05 · Vind ik leuk

   Judith Udeagha-Bosch Hoi Janny, als je er meer dan één nodig hebt, vraag ons pap, die is imker, hij heeft adressen waar je dit als ondernemer kunt kopen.
   7 januari om 14:12 · Vind ik niet meer leuk · 1

   Ingrid Dalsem Hoi Janny, ik heb er nog 1 staan. Gebruik hem nooit dus als je wil mag je hem hebben
   7 januari om 16:07 · Vind ik niet meer leuk · 1

   Janny Leggedoor @Ingrid en @Judith en @Floor Het is een vraag van een lezer die op de foto bij het artikel http://blog.brightnezz.com/.../gezonder-met-honing-en.... het potje zag staan. Ik zal haar nog een bericht sturen en als ze het wil hebben @Ingrid dan moet ze maar haar adres geven en het geld voor het opsturen overmaken. Zodra ik iets hoor, breng ik je/jullie op de hoogte
   7 januari om 16:26 · Vind ik leuk

   Ingrid Dalsem Prima
   7 januari om 16:38 · Vind ik leuk

   Kyria Inlux Ik heb die ooit zelf op een rommelmarkt gekocht. Ik zit in de imker wereld. Ik zal maandag even voor je op de vereniging navragen of ze ergens te koop zijn.
   7 januari om 18:40 · Vind ik niet meer leuk · 1

   Ina Kral-hazewinkel Zal voor je op zoek gaan!!

   Verwijderen
  2. Ik heb dit ook vernomen dat het heel gezond zou zijn, In een bejaarden tehuis waar veel ouderen aan de pillen zit tegen cholesterol krijgen de ouderen nu iedere dag kaneel met honing en zijn de ouderen nu wel van de pillen af, ook in ziekenhuizen wordt dit gegeven en knappen mensen er echt van op. Dus ik denk dat het zeker help. Ik zal het nu zelf ook gaan proberen.

   Verwijderen
  3. Honing en kaneel werkt wel degelijk

   Verwijderen
 8. Ik begrijp de toevoeging van kaneel niet in de honing. Dat honing gezond is mag algemeen bekend zijn hoewel de werking hier behoorlijk wordt overdreven denk ik. Tenzij het de toevoeging van kaneel is die iets doet met honing, maar daar ben ik dan wel heel benieuwd naar.
  Wil ik nog opmerking dat de honing het best van de imker gehaald kan worden, Nederlandse honing dus en niet dat zoete goedje uit de supermarkt dat uit verweggistan komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Eet al enkele jaren als ontbijt havermout met een eetlepel honing en een theelepel kaneel. Voel me met mijn 76 jaren buitengewoon goed, heb geen grammetje vet aan mijn lichaam en een goede conditie. Weid dit ook aan de honing met kaneel.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo ik ben Carla en ben sinds 8 weken aan de slag gegaan met het drinken van thee met honing en kaneel.ik moet zeggen dat ik mij veel beter voel,ik ben nu 6 kilo afgevallen,ik beweeg er natuurlijk ook veel bij.maar ik heb sinds 6 weken geen last van maagzuur meer en ik heb geen medicijnen meer voor mijn darmziekte colitus ulsurosa.ik heb enorm veel energie en het gaat super goed ik denk toch dat dit door de honing met kaneel komt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Helpt honing met kaneel tegen COPD?
  Dat weet ik niet. Feit is wel dat mijn vrouw, 70 jaar oud, onlangs door de longarts in Sneek na 14 jaar genezen verklaard is.
  Sinds een jaar gebruikt ze 's morgens bij het ontbijt een kop thee met een lepel honing en een theelepel kaneel.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kant en klaar zal t wel niet te koop zijn maar kan je zrelf niet zoiets op voorraad maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Honing is goed dat is al jaren bekend. Er zijn artsen die voor een slecht genezende operatie wond honing adviseren.
  Ik wil er wel bij zeggen dat je honing niet mag verhitten van wege de enzymen. Dus in thee altijd thee laten afkoelen. Kaneel is gezond dus warme thee met kaneel en honing is goed voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Als je 3x dgs om je cholesterol te verlagen 3 koppen theewater met 2 eetlepels honing en 3 theelepels kaneel nemen. Krijg je dan niet teveel kaneel binnen.

  BeantwoordenVerwijderen

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: