10.12.11

Buiten spelen met Sophie van der Stap

In Buiten Spelen verhaalt Sophie van der Stap (28) van haar zoektocht naar spiritualiteit, of zoals zij het zegt, een zoektocht naar verdieping. Een mooie vond ik ook: spiritualiteit is je eigen identiteit in beweging, jouw belevingswereld en daarmee de plek waar dromen uit je slaapkamer niet minder echt zijn dan je ervaringen op straat.

Voor wie van lezen houdt kent Sophie van der Stap gegarandeerd van haar internationale bestseller 'Meisje met de negen pruiken'(2006) over de zeldzame vorm van kanker die ze als jong meisje kreeg.
Nu heeft ze in het kader van de maand van de spiritualiteit een essay geschreven over - inderdaad hoe raadt u het zo - hetzelfde thema. Haar stelling is dat iedereen in een vissenkom geboren wordt en van daaruit de wereld observeert, en de wereld jou. Ze onderzoekt of je van de ene naar de andere vissenkom kunt, en of die andere vissenkom beter is. In Buiten Spelen gebruikt ze zichzelf als medium om te onderzoeken wat spiritualiteit ons zou kunnen bieden. Het is zoals ze zelf schrijft een verslag geworden van haar werkelijkheid.


Buiten Spelen
Auteur: Sophie van der Stap, www.sophievanderstap.nl
ISBN 9789025900175

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: