23.11.11

A little story of long hair and small minds

In de rubriek Daily Thoughts staan over het algemeen waarheden zo groot als koeien. Misschien moet ik wel zeggen clichés.

Ik vond dit vervelend totdat ik besefte dat als je wilt dat een gedachte blijft plakken het niet anders kan. Dan moet je niet komen met wijsheden waarvoor je bij wijze van spreken wiskunde gestudeerd moet hebben, maar met een dagelijkse gedachte die simpel te onthouden is.
Vandaar dat ik eens in mijn geheugen ben gedoken en de volgende 'gouwe ouwe' tegenkwam. De quote stamt nog uit de tijd dat lang haar 'not done' was bij de gevestigde orde. Het was zelfs 'not done' bij dit illustere stel op de foto.

De quote luidde:

'Beter langharig dan kortzichtig'

Een Engelse variant hierop is:

'Don't let small minds convince you that your dreams are too big!'

Ik besef dat er niet letterlijk hetzelfde mee bedoeld wordt maar beide gaan over de kleingeestigheid van mensen.

Heb je zelf ook een quote die al jaren in je geheugen zit en zo nu en dan weer naar boven komt, mail me dan, info@brightnezz.com en wie weet staat volgende week jouw quoot hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: