30.11.11

Imagination is so important!

Imagination is more important than knowledge. Albert Einstein.

Voorstellingsvermogen is belangrijker dan kennis.

Een andere uitspraak van Einstein die mooi aansluit bij de uitspraak van gisteren.
“The world as we have created it is a process of our thinking. It cannot be changed without changing our thinking.” Albert Einstein
,,Wij mensen hebben de wereld gecreĆ«erd. Het is een product van ons denken. Die wereld kan niet veranderen of kan pas veranderen, als wij ons denken veranderen.”

Alleen als je je voor kunt stellen hoe, in dit geval, een mooiere wereld er uit ziet, kun je er aan gaan werken om die te realiseren. Zonder je voorstellingsvermogen zou je niet weten wat je moest doen. Pas als je weet hoe de mooiere wereld er uit ziet, kun je een plan de campagne gaan maken.

Ook in de oude Westerse tradities wordt erg veel gewerkt met het voorstellingsvermogen van de mens, om zaken gedaan te krijgen. Een goed ontwikkelde verbeelding helpt je ook bij alledaagse dingen als bijvoorbeeld het maken van een boodschappenlijstje. Je stelt je voor wat je wilt eten, wat je allemaal nodig hebt om de gerechten te maken, waar je een en ander kunt kopen en hoe laat je moet beginnen om het op tijd klaar te hebben. Je voorstellingsvermogen is onmisbaar bij dit karweitje. Het denken komt dan op de tweede plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: