4.11.11

De Beschermengel

De Beschermengel

Vakantie
Op vakantie mijn e-mail checken is niet zo mijn ding. Als er echt iets is, weten de mensen die belangrijk voor me zijn, me te bereiken. Daar zorg ik wel voor.
Behalve deze vakantie. Terwijl we onderweg waren naar Roemeniƫ waar we midden in de bergketen De Karpaten onze vakantiebestemming hadden, schoot het regelmatig door mijn hoofd: ik hoop dat ze draadloos internet hebben, want dan kan ik bij aankomst op mijn eigen laptop het eerste deel van De Beschermengel lezen.
Bij aankomst kon ik mijn geluk niet op: er was draadloos internet en ik kon, bijkomend van de lange reis die we per auto hadden gemaakt, het eerste deel van De Beschermengel lezen.
Hoe het was? Fantastisch! Helemaal weer Paulo Coelho.
Op zijn eigen herkenbare manier beschrijft hij zijn zoektocht naar de diepere betekenis van het leven.
En spannend!!!!
Ik kon bijna niet tot de volgende dag wachten. Jammer genoeg kwam deze zo welkome mail pas in de loop van de dag. Voordeel daarvan was dat er dan bij thuiskomst weer een spannend cadeautje op me lag te wachten.

Eenvoud
Zou Coelho iets hebben ervaren wat hier op lijkt?
Ik hou van het eenvoudige woordgebruik van Coelho. En het verhaal is om van te smullen. Alles waar het leven om draait, of misschien wel alles wat mij in het leven bezighoudt, komt in De Beschermengel aan bod. Relaties, werk, fouten maken en daarvoor de verantwoordelijkheid nemen en het belangrijkste van alles: het doel van je leven, de zin van jouw leven.
Dit laatste, staat voor Coelho gelijk aan zijn spirituele zoektocht. Het boek is dit keer zowel vanuit het perspectief van zijn vrouw als hemzelf geschreven. Daarmee krijg je het gevoel dichter bij deze mensen te staan. Ook het beeld dat je je al gevormd had van de schrijver door de andere boeken die je van hem gelezen hebt, wordt op deze manier completer, menselijker, en meer down to earth.
Het boek is gewoon smullen, een echte aanrader. En ondanks dat ik het nu al digitaal gelezen heb, ga ik het toch kopen, want dit boek hoort thuis in mijn boekenkast.


Recensie De Beschermengel
Boek van Paulo Coelho, uitgebracht in Nederland augustus 2010
ISBN 9789029572910Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij daar een mening over? Neem geen blad voor je mond en reageer: